1ste inschrijving ?

Terugbetaling lidgeld sportclub

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds vindt het belangrijk dat iedereen zo gezond en fit mogelijk door het leven gaat. Voor een optimale gezondheid is sporten en in beweging blijven van groot belang. Als men teveel voeding tot zich neemt en te weinig beweegt kunnen er diverse lichamelijke aandoeningen ontstaan, zoals bijvoorbeeld zwaarlijvigheid en een cholesterolverhoging. Het is belangrijk om preventief maatregelen te treffen om lichamelijke aandoeningen zoveel mogelijk te beperken. Essentieel is daarom het opbouwen of behouden van een goede conditie. Sporten is gezond! Het is om die reden dat het ziekenfonds een (gedeeltelijke) terugbetaling van het lidgeld voorziet, als u besluit zich aan te sluiten bij een sportclub of erkend centrum.

De algemene voorwaarden voor de terugbetaling van het lidgeld van een sportclub zijn:

- Voor iedereen is er een tegemoetkoming door het ziekenfonds wat betreft de aansluiting bij een sportclub en dit ongeacht de leeftijd. Deze bedraagt maximum 30 euro per kalenderjaar.
 

- Men is aangesloten bij een erkende sportclub of volgt sportlessen gegeven onder begeleiding door een erkende derde en dit voor tenminste 10 lessen per sportseizoen.
 

- De sporttakken die in aanmerking komen voor een tussenkomst of terugbetaling in lidgeld zijn: atletiek, badminton, basketbal, bowling, dans, ballet, duiken, gevechtssport, gewichtheffen, golf, gymnastiek, handbal,hengelsport, hockey, honkbal, kaatsen, kano, kajak, kegelspel, korfbal, krachtbal, mountainbike, muurklimmen, oriëntatielopen, paardrijden, petanque, roeien, rugby, schaatsen, schermen, ski, squash, tafeltennis, tennis, triatlon, voetbal, volleybal, wandelen, wielrennen, yoga, zwemmen, watergewenning voor baby's, boogschieten, karabijnschieten, sporttakken van andersvaliden, de Olympische sporttakken en alle andere IOC-erkende sporten.
 

- Men heeft zich ingeschreven voor een programma joginitiatie of lerenlopen.
 

- Men is aangesloten bij een door één van de officiële fitnessfederaties erkend centrum.
 

Wilt u weten welke sportclubs in aanmerking komen voor een terugbetaling van uw lidgeld? Dan kan u bij ons terecht voor meer informatie.Voordelig ziekenfonds | Terugbetaling pampers | Terugbetaling brilmontuur | Van ziekenkas veranderen | Vlaamse sociale zekerheid | Terugbetaling diëtist | Wat te doen bij zwangerschap | Vergelijking ziekenfondsen | Terugbetaling voetverzorging | Sparen voor kinderen