1ste inschrijving ?

Terugbetaling orthodontie

Voor de stralende glimlach van uw kind hebt u soms orthodontie nodig. Wij hebben hier een specifieke tussenkomst voor. Als u vóór de vijftiende verjaardag van uw kind een behandeling in orthodontie hebt gestart, hebt u recht op een gedeeltelijke terugbetaling van deze kosten.

De tussenkomst is enkel geldig wanneer een adviserend geneesheer orthodontie als de oplossing voorschrijft. Als u vervolgens bij een orthodontist bent geweest en een afspraak voor het plaatsen van het apparaat heeft gemaakt, kan u een terugbetaling van 150 euro voor orthodontie krijgen.

Indien u elke maand naar de orthodontist moet voor de wisseling van de spanningsdraad van het apparaat, bieden wij ook daar een tussenkomst voor. Na de zes consultaties (6 maanden) krijgt u van ons opnieuw een terugbetaling van 150 euro. Na 12 maanden krijgt u alweer 150 euro, na 30 maanden nog eens 150 euro en na 36 maanden krijgt u nogmaals 150 euro.

De totale terugbetaling van orthodontiekosten kan in geval van een langdurige orthodontiebehandeling dus oplopen tot maximaal 750 euro. Bij een normale behandeling bedraagt de tussenkomst dan 450 euro.

Om van deze tussenkomst te kunnen genieten, hoeft u enkel een getuigschrift van de zittingen binnen te brengen en wij zorgen voor de terugbetalingen. Als u niet in aanmerking komt voor een wettelijke tussenkomst, bijvoorbeeld volwassenen of jongeren boven de 15 jaar, hebben wij een eenmalige terugbetaling ontwikkeld. Na de plaatsing van het apparaat en de 6 maanden behandeling, betalen wij een bedrag van 150 euro terug. U hoeft hiervoor enkel een bewijs van de orthodontist binnen te brengen. Hierop moeten het totaalbedrag en de 6 maandelijkse zittingen vermeld staan.

Als u nog vragen hebt over de terugbetaling voor orthodontie kan u steeds in één van onze kantoren advies vragen. Onze medewerkers zullen u met alle plezier verder helpen. U kan natuurlijk ook altijd even een kijkje nemen op onze webstek.Terugbetaling bril | Terugbetaling alternatieve geneeskunde | Terugbetaling lidgeld fitnessclub | Overzicht jeugdkampen ziekenfondsen | Personenalarm | Ziekenfonds kiezen | Tarieven hospitalisatieverzekering | Terugbetaling tandprothese | Terugbetaling lidgeld sportclub | Beginnen werken