Menu

Waarom zit je goed bij het
Vlaams & Neutraal Ziekenfonds?

Al 125.219 leden kozen bewust voor het VNZ,
het ziekenfonds voor iedereen!

Ik wil lid worden Ik wil een infopakket

Veranderen van ziekenfonds is heel eenvoudig. Je behoudt alle wettelijke rechten.

Vragen over corona en onze dienstverlening of over de vaccinatiecampagne?
Vind antwoorden in onze veelgestelde vragen

Onze Toppers

VNZ als preventief ziekenfonds

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Het VNZ zet volop in op sterke voordelen inzake preventie, voor iedereen.

Activiteitenkalender

Het VNZ organiseert regelmatig gratis infoavonden en is aanwezig op verschillende beurzen.

Bekijk de kalender

Nieuws

Terugbetaling corona PCR-test

18/10/2021

Ondertussen heeft iedereen de kans gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Dit was afgelopen zomer nog niet het geval, waardoor je tijdens de periode van 28 juni tot 30 september 2021 recht had op twee gratis PCR-testen. Dit was vooral belangrijk om naar het buitenland te kunnen reizen.
Om gebruik te maken van de gratis PCR test, moest je via ‘

Lees meer

VNZ overschrijdt de kaap van 125.000 leden en versterkt voordelenpakket 2022!

Deze zomer mochten we Lenka als 125.000ste lid van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds verwelkomen. En trots dat we daarmee zijn!
Vanaf 2022 zetten we een tandje bij met onze terugbetalingen tandzorgen (implantaten, extracties,…).
Zo stijgt het maximaal plafond voor iedereen naar 1.200 euro per 2 jaar.
Voor orthodontische behandelingen was de aanvullende terugbetaling al […]

Lees meer

VLOGS

12/08/2021

Na de coronapandemie en alle vaccinaties is het interessant om eens te praten met een expert. Wat doet een viroloog juist? Hoe ontwikkel je een vaccin? En heeft het coronavirus ook een positieve impact? Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak met een echte viroloog: Zeger Debyser. Benieuwd wat hij te vertellen had? Duik mee in het interview hieronder.

12/08/2021

Wat zijn de voordelen van fitnessen? Hoe zit het nu juist met lidgeld en abonnementen? En hoe werkt begeleid fitnessen? In het allereerste artikel van deze reeks over preventie en gezondheid, komen we graag meer te weten over de positieve effecten van fitness op je lichaam en geest. Amaryllis, het gezicht van onze preventie- en gezondheidstips, sprak erover met Valérie van fitnesscentrum ‘Move To Happiness’ in Nijlen.

Over het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, kortweg VNZ, is in de eerste plaats een klantgerichte en sociale organisatie die jou een vriendelijke, snelle en kwalitatieve dienstverlening wil bieden. Daarvoor verwacht het ziekenfonds dat het personeel zich met hart en ziel inzet voor elk lid en zich niet bureaucratisch opstelt.

Steunt G-Sport Vlaanderen

Als sociaal geëngageerde Vlaamse organisatie willen we onze maatschappelijke rol spelen in onze samenleving. G-Sport Vlaanderen biedt mensen met een beperking een unieke kans om zich te ontplooien en volwaardig deel te nemen aan onze samenleving. Voor elke nieuwe aansluiting, schenken we één euro aan G-Sport Vlaanderen. ​

+
Een hospitalisatieverzekering is geen overbodige luxe 2 Bescherm jezelf tegen de oplopende kosten van hospitalisatie Krijg 50 van je remgeld terug met maxiplan Wat is een neutraal ziekenfonds Op zoek naar een huisarts Op zoek naar een doktor Op zoek naar een arts Terugbetaling orthodontie kind 2 Welke terugbetaling geldt er ooglaseren Bepaalt prijs hospitalisatieverzekering Beugel Vruchtbare periode berekenen Tandverzekering Zoek een huisarts Zoek een dokter Zoek een arts Terugbetaling orthodontie volwassenen Terugbetaling orthodontie kind Ooglaseren terugbetaling Hospitalisatieverzekering prijs Een hospitalisatieverzekering is geen overbodige luxe Bescherm je tegen de oplopende kosten van een hospitalisatie Maxiplan Neutraal ziekenfonds Mutualiteit Kies het juiste ziekenfonds en verdien tientallen euros per jaar Splitsing sociale zekerheid Terugbetaling dietist Overzicht jeugdkampen ziekenfondsen Personenalarm Gezondheidszorg vlaanderen Vlaamse sociale zekerheid Terugbetaling lidgeld fitnessclub Van mutualiteit veranderen Van ziekenkas veranderen Terugbetaling alternatieve geneeskunde Terugbetaling lenzen Terugbetaling brilmontuur Terugbetaling bril Terugbetaling orthodontie Terugbetaling pampers Beginnen werken Wat te doen bij een ziekenhuisopname Wat te doen bij zwangerschap Veranderen van ziekenfonds Voordelig ziekenfonds Terugbetaling lidgeld sportclub Terugbetaling kampen Sparen voor kinderen Terugbetaling tandprothese Terugbetaling tandimplantaten Terugbetaling voetverzorging Tarieven hospitalisatieverzekering Verschillen tussen ziekenfondsen Vergelijking ziekenfondsen Ziekenfonds kiezen

Interesse in het VNZ?