Menu
Nieuws - 03/05/2022

Actiedag ziekenvervoerders

Elke burger voelt de impact van de inflatie door de stijgende kostprijzen. Ook de huidige tarieven van de ziekenvervoerders staan onder druk. Het VNZ heeft via Mutas vaste prijsafspraken met bepaalde vervoersdiensten gemaakt, waar ook wij contractueel aan gebonden zijn.

Tijdens onderhandelingen met ziekenvervoerders hebben we als ziekenfonds vernomen dat bepaalde vervoersdiensten actie wensen te voeren in de vorm van ‘duurzaamheidsdagen’. Tijdens een duurzaamheidsdag zal een ziekenvervoerder die deelneemt aan deze actie niet rijden aan de afgesproken tarieven en zal een duurzaamheidstarief gefactureerd worden.

Op 5 mei vond er zulke actiedag plaats. Mutas heeft er alles aan gedaan om voor zoveel mogelijk personen een andere ziekenvervoerder te vinden. Zowel patiënten als zorginstellingen werden vooraf geïnformeerd, waardoor er ook heel wat patiënten via eigen vervoer op hun consultatie of behandeling zijn geraakt.

Voorlopig zullen er geen andere actiedagen plaatsvinden en wordt er maximaal ingezet op constructief overleg met de ziekenvervoerders en andere betrokken partijen om tot een goede oplossing voor iedereen te komen.

Meer info over de terugbetaling van niet-dringend ziekenvervoer: Terugbetaling ziekenvervoer | Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?