Nieuws

08/03/2018

Een belegging met een hoog rendement en veel zekerheid? Voorhuwelijkssparen!

Wie de afgelopen jaren trouw heeft gespaard via zijn spaarboekje, heeft jammer genoeg amper iets verdiend. De rentes zitten op zo’n bodemtarief dat de jaarlijkse onkosten voor je rekening en de bijhorende bankkaarten vermoedelijk groter zijn dan de schamele interest die je ontvangt. Wie risico’s wilt vermijden – en dus liever niet op de beurs belegt – heeft evenwel geen alternatief. Of wel? Als één van de weinige ziekenfondsen biedt het VNZ nog de mogelijkheid om een nieuw dossier  voorhuwelijkssparen op te starten . Je geniet van absolute bescherming van het gespaarde kapitaal én zeer hoge rendementen. Uniek, toch?

Geld op een spaarboekje plaatsen staat de laatste jaren gelijk met het incasseren van verlies. Het rendement van een spaarboekje lig onder de inflatie én is vaak onvoldoende om de jaarlijkse kosten te dekken. Andere beleggingsproducten zoals individuele aandelen, aandelenfondsen, obligaties,… vragen een zekere financiële kennis en zin voor risico. Je kan een mooi rendement halen, maar je kapitaal geniet weinig of geen bescherming. Verlies is dus steeds mogelijk.

Diepgewortelde traditie

Op het eerste zicht lijkt het vreemd dat je bij je ziekenfonds terecht kunt om te sparen. Dit is evenwel een diepgewortelde traditie die het VNZ zeker wil bewaren. Met het voorhuwelijkssparen biedt het VNZ een 100 % veilige belegging, met een bijzonder mooi rendement. In tegenstelling tot wat velen denken , kan je bij het VNZ nog altijd starten met voorhuwelijkssparen. Dit is een uitzonderlijk aanbod, exclusief voorbehouden voor onze leden.

Jaarlijks rendement tot 7,5 procent

Bij deze formule sparen de ouders of grootouders voor hun (klein)kind jaarlijks een bescheiden bedrag. Dit maximumbedrag per jaar kan variëren van minimum 18 tot 48 euro. Je mag sparen voor kinderen vanaf 14 tot en met uiterlijk 30 jaar. Na deze lange spaarperiode kan de totale gerealiseerde interest oplopen tot maar liefst 125 procent, goed voor een jaarlijks rendement van gemiddeld 7,5 procent. Er bestaat geen enkele andere spaarformule die absolute veiligheid met deze hoge rendementen combineert. Lees hier alle info over het voorhuwelijkssparen.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht