Nieuws

14/06/2018

Ik ga op reis en ik neem mee…

Kan jij ook al niet wachten? Binnenkort mogen we met z’n allen massaal onze koffers pakken voor een vakantieavontuur in binnen- of buitenland. Vooraleer je vertrekt, geven we je graag nog enkele aandachtspunten mee om voldoende verzekerd op reis te gaan én om niets te vergeten in je reiskoffers.

 Ga nooit onverzekerd op reis

Reizen staat voor veel mensen gelijk met het onbezorgd ontdekken van nieuwe horizonten. En zo hoort het ook. Uiteraard is een ongeval snel gebeurd of bestaat steeds het risico dat je ziek wordt. Als je in het verre buitenland adequaat medisch geholpen wilt worden, dan is een reisverzekering van groot belang.

Binnen Europa ben je als lid van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds gedekt via Mutas. Bij een ziekenhuisopname is het belangrijk dat je je Europese ziekteverzekeringskaart kunt tonen. Vraag deze gratis kaart tijdig aan en vergeet deze zeker niet mee te nemen voor al je vakanties binnen Europa. Kijk ook de geldigheidsdatum na!

Als je naar bestemmingen buiten Europa reist, bijvoorbeeld Canada of Nieuw-Zeeland, dan ben je niet verzekerd via het VNZ. In dat geval is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten bij een privéverzekeraar.

Let wel: jongeren tot 25 jaar zijn wel wereldwijd verzekerd zolang ze studeren en op reis gaan in het buitenland.

Wanneer je jouw reis boekt bij een reisbureau, dan krijg je deze informatie gegarandeerd via je reisagent. Veel mensen boeken tegenwoordig evenwel via het internet, waardoor je dit mogelijk vergeet. Bij een eventueel ongeval of ziekte kan deze kleine vergetelheid leiden tot torenhoge facturen.

Wil je niets vergeten? Gebruik een meeneemlijstje

Op reis vertrekken staat onvermijdelijk gelijk met het inpakken van je koffers. Tientallen zaken moet je meenemen, zonder iets te vergeten. Het lijkt een onmogelijke opdracht zonder meeneemlijstje waarop je de verschillende spullen stap voor stap kunt afvinken. Wij zochten voor jou de ultieme meeneemlijst om op reis te gaan.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht