Zorgen voor jezelf

Zorgen voor jezelf

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. En in deze (post)coronaperiode komt er nog meer op ons af. Dat vraagt soms veel.

Ondanks alle uitdagingen en de stress die erbij hoort, blijven de meeste mensen relatief goed functioneren. Ze tonen hun ‘veerkracht’. Veerkracht zegt iets over hoe sterk je je voelt bij moeilijkheden en tegenslagen en hoe je je vervolgens probeert aan te passen aan die veranderde situatie. Dat wilt niet zeggen dat je nooit eens een moeilijk moment hebt. We komen allemaal al eens dingen tegen die ons uit balans brengen.

Veerkrachtig zijn betekent dat je op zoek blijft gaan naar manieren die voor jou werken om je goed in je vel te voelen. Op geluksdriehoek.be lees je alles over veerkracht en omgaan met moeilijke momenten.

Soms lukt het niet meer om de ballen in de lucht te houden. Soms ben je uit balans en dat is normaal. Blijf je je echter gedurende een langere periode steeds slechter voelen, dan kan dat leiden tot psychische klachten: burn-out, depressie, suïcideklachten, ze kunnen je overvallen. Een gesprek met een zorgverlener kan op dat moment helpen. Of je kan terecht bij een aantal hulplijnen als je nood hebt aan hulp, of een luisterend oor.

interessante info

Wil je meer weten over hoe je je goed in je vel kan voelen?

Hulplijnen

De Geluksdriehoek