Menu

Hoe weet ik of ik op de lijst van de ziekenfondsen sta?

Omdat het over 1,5 miljoen personen gaat, is het onmogelijk om iedereen persoonlijk op de hoogte te brengen. De concrete lijst van risicopatiënten zal evenwel vanaf 8 april beschikbaar zijn. Vanaf dan kun je nagaan of je al dan niet de lijst voorkomt. Dat kan via MyHealthViewer. Ook de apotheker kan eventueel extra algemene informatie geven.

Uit volgende tips kun je zelf al veel afleiden:

Voor personen vanaf 45 tot en met 64 jaar:

Voor personen vanaf 18 jaar tot en met 64 jaar:

Voor enkele aandoeningen is het voor de ziekenfondsen onmogelijk om via hun gegevens de juiste personen te vinden, daardoor zitten ze niet in de selectie van de ziekenfondsen. Heb je één van deze aandoeningen, dan is het de huisarts die je tot en met 2 juni 2021 op de lijst van prioritaire vaccinatie zet. Heb je een GMD-arts, dat is de arts die je Globaal Medisch Dossier of GMD beheert, dan gebeurt dat automatisch via het elektronisch dossier. Heb je geen GMD-arts maar wil je prioritair gevaccineerd worden? Ga dan langs bij een huisarts.

In deze gevallen sta je niet automatisch op de lijst:

Is het nog niet duidelijk of je op de lijst staat? Onder delegatie van de arts-directeur kunnen bepaalde medewerkers van je ziekenfonds dat voor je opzoeken. Daarvoor moet je persoonlijk contact opnemen met je ziekenfonds.
Wil je weten waarom je wel of niet op de lijst staat, neem dan contact met je huisarts. Hij of zij kent de selectieparameters en kan die toetsen aan je medische toestand.