Nieuws

05/07/2019

In orde met je ziekteverzekering op reis? Prima, vertrekken maar!

Het laatste waar je aan wil denken als je op reis vertrekt, is de kans dat je ziek wordt of slachtoffer van een ongeval. Toch sta je voor je vertrek best even stil over wat er kan foutlopen. Als het effectief misloopt, is het belangrijk dat je ziekteverzekering volledig in orde is. We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Binnen Europa ben je als lid van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds gedekt via Mutas. Bij een ziekenhuisopname is het belangrijk dat je je Europese ziekteverzekeringskaart kunt tonen. Vraag deze gratis kaart tijdig aan en vergeet deze zeker niet mee te nemen voor al je vakanties binnen Europa. Kijk ook de geldigheidsdatum na!

Als je naar bestemmingen buiten Europa reist, bijvoorbeeld Canada of Nieuw-Zeeland, dan ben je niet verzekerd via het VNZ. In dat geval is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten bij een privéverzekeraar.

Let wel: jongeren tot 25 jaar zijn wel wereldwijd verzekerd zolang ze studeren en op reis gaan in het buitenland.

Wanneer je jouw reis boekt bij een reisbureau, dan krijg je deze informatie gegarandeerd via je reisagent. Veel mensen boeken tegenwoordig evenwel via het internet, waardoor je dit mogelijk vergeet. Bij een eventueel ongeval of ziekte kan deze kleine vergetelheid leiden tot torenhoge facturen.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?