Menu
Nieuws - 07/06/2020

Hoe versterk ik op een natuurlijke manier mijn immuunsysteem tegen Covid-19?

Meer  dan ooit besteden mensen tijdens de coronacrisis aandacht aan hun persoonlijke gezondheid. Een goed functionerend immuunsysteem helpt om ziektes te voorkomen en eventuele infecties beter te doorstaan. Op welke natuurlijke en gezonde manier versterk je de werking van je immuunsysteem? We zetten de belangrijkste basisrichtlijnen op een rij.  

Een sterk immuunsysteem is belangrijk om ziektes te voorkomen en eventuele infecties te doorstaan, maar vormen absoluut geen garantie. Of en hoe zwaar iemand ziek wordt, volgt uit het complexe samenspel van talrijke factoren. Ook erfelijkheid, pech, medische voorgeschiedenis,… spelen bijvoorbeeld een rol. Het versterken van je immuunsysteem is evenwel sterk aanbevolen om je kansen op een gezond leven te verhogen.   

  • Nachtrust

Een goede nachtrust vormt het fundament voor een goede gezondheid. Zorg ook tijdens deze coronacrisis voor voldoende slaap. Ga tijdig slapen zodat je aan een gemiddelde nachtrust van 8 uur komt.

Voldoende slapen bevordert niet alleen je immuunsysteem, het helpt ook om mentaal tot  rust te komen en te ontspannen.

  • Voeding

Periodes van angst en onzekerheid – die vaak voorkomen tijdens deze pandemie – stimuleren je mogelijk tot een extra tussendoortje. Dit is niet meteen een doodzonde. Blijf ook hier realistisch en leg de lat niet te hoog. Probeer toch voldoende afwisselend en gezond te eten. Kies eerder een fruitig tussendoortje in plaats van een suikerrijke snack. De voedingsdriehoek helpt je graag op weg.

  • Beweging

Beweging in de buitenlucht wordt in de coronamaatregelen sterk aangemoedigd. Wandelen, joggen en fietsen zijn de meest eenvoudige en laagdrempelige sporten bij uitstek. Lees deze blog met advies over hoe te sporten tijdens de coronacrisis.

De bewegingsdriehoek geeft je graag advies.

 

  • Mentale gezondheid

Ook je mentale gezondheid vraagt in deze onzekere periode heel wat aandacht. Negatieve gedachten loeren bij veel mensen onvermijdelijk om de hoek. Eén mogelijke aanpak is preventieve actie, zoals voorgesteld door Geert Noels. Hij stelt: “Hoe beter je anticipeert op een probleem, des te beter je het kan oplossen. Als je een probleem oplost als het zich stelt, dan kost dit honderden keren meer dan preventieve actie.” Bekijk hier een podcast van Geert Noels met een toelichting van zijn visie. Het deel over preventieve actie begint na 1 uur.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?