Nieuws

26/02/2018

Is jouw Globaal Medisch Dossier al in orde?

Al drie op vier Vlamingen  heeft een Globaal Medisch Dossier laten opstellen en kiest daarmee voor een vaste huisarts. Hiermee steken we Wallonië en Brussel ver voorbij. In Wallonië ligt het percentage op amper de helft terwijl Brussel zelfs de veertig procent niet haalt. Het Globaal Medisch Dossier biedt jou als patiënt heel wat voordelen, meteen ook de reden waarom het VNZ grote voorstander is. Het aanleggen van een Globaal Medisch Dossier wordt volledig terugbetaald, waarna je voor de volgende doktersbezoeken een lager remgeld betaalt. Wil je het remgeld nog verder verminderen? Dan is onze extra verzekering MaxiPlan voor jou een uitstekende oplossing.

Wanneer je een Globaal Medisch Dossier laat opstarten, dan verzamel je jouw persoonlijke medische voorgeschiedenis, je geneesmiddelengebruik, de gevolgde behandelingen en alle verslagen van specialisten en andere zorgverleners in één digitaal dossier. Dit dossier wordt beheerd door je huisarts. Omdat al je gegevens verzameld worden, heeft je huisarts een perfect zicht op de evolutie van jouw gezondheid. Dit verbetert eventuele diagnoses, verhoogt de doelgerichtheid van behandelingen, versterkt preventie en vermijdt het nodeloos herhalen van dure analyses of onderzoeken.

Stimuleren

Als VNZ zijn we een groot voorstander van het Globaal Medisch Dossier. De kosten voor het aanleggen en bijhouden van dit dossier worden volledig terugbetaald. Als extra stimulans verlaagt het remgeld bij latere doktersbezoeken. In Vlaanderen is het Globaal Medisch Dossier bijzonder populair. Al meer dan zeventig  procent van de Vlamingen stapte in het systeem. In Wallonië en Brussel liggen deze cijfers veel lager.

Remgeld nog verder verlagen?

Wil je het remgeld nog verder verlagen? Dan is de extra  verzekering MaxiPlan voor jou de ideale oplossing. Deze verzekering staat open voor al onze leden. Het MaxiPlan betaalt de helft van al jouw wettelijke remgelden terug, met een jaarlijks maximum van 1000 euro. Daarnaast geniet je van extra tussenkomsten voor tandzorgen, orthodontie, een geboorteforfait, anticonceptie en hoorapparaten. Op die manier geniet je van extra terugbetalingen wanneer de verplichte ziekteverzekering niet of slechts minimaal een terugbetaling voorziet. Ontdek hier alles over het MaxiPlan.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht