Nieuws

06/03/2019

De mooiste jeugdherinneringen ontstaan op zomerkamp.

De mooiste jeugdherinneringen voor later ontstaan tijdens een zorgeloos kamp. En dat hoeft niet te verwonderen. Een kamp biedt kinderen de kans om voluit te genieten van wat ze fijn vinden. Heerlijk ravotten in de natuur of samen met leeftijdsgenoten bezig zijn met hun hobby. Tijdens een kamp worden vriendschappen gesloten voor het leven. Met een sterk uitgebouwde kampvergoeding ondersteunt het VNZ voluit het kampgebeuren in alle mogelijke vormen.

 

Een echte klassieker zijn en blijven uiteraard de zomerkampen met de jeugdbeweging. Samen met leeftijdsgenootjes leeft u een heel jaar toe naar het ultieme hoogtepunt tijdens de zomervakantie. Een gevarieerd aanbod van sport, spel, knutselen en natuurbeleving zorgt voor een boordevol programma zodat verveling nooit op de agenda staat.

Kampen met dagprogramma

Maar dat zijn vandaag zeker niet de enige kampen die er bestaan. Naast de kampen met overnachting, organiseren tal van gemeentebesturen gevarieerde sportkampen met uitsluitend een dagprogramma. Daarnaast hebt u uiteraard nog de grabbelpassen en speelpleinwerking die in vele steden en gemeenten actief zijn en kinderen een avontuurlijke dagbeleving bieden.

Enorme variatie

Ook op vlak van kampen is het aanbod van uiteenlopende organisaties de afgelopen jaren enorm gegroeid. Voor vrijwel elke hobby bestaat er wel een aangepast kamp. De mogelijkheden lijken en zijn eindeloos. Zelfs een hippe citytrip naar New York of een meerdaagse kajaktocht doorheen Zweden behoort tot het populaire aanbod.  We stellen vast dat jongeren steeds meer inspraak krijgen in de inhoudelijke invulling van het kampprogramma.

Kampvergoeding

Via de aanvullende verzekering voorziet het VNZ een jaarlijkse kampvergoeding voor kinderen tot en met 18 jaar. Deze vergoeding bedraagt maximaal 120 euro per jaar, waarbij er per dag of overnachting een terugbetaling geldt van vijf euro. Een kamp moet voor een terugbetaling dus niet altijd gepaard met een overnachting. Naast de kampvergoeding ontvang je tot 30 euro terugbetaling voor het jaarlijkse lidgeld van een jeugdvereniging.

Krunsj

Via Krunsj organiseert het VNZ zelf ook een ruim aanbod binnen- en buitenlandse vakantiekampen aan uiterst aantrekkelijke prijsvoorwaarden. Leden van het VNZ genieten bij een Krunsj-vakantie tot 125 euro korting. Meer informatie over het vakantie-aanbod van Krunsj vind je hier.

Verhoogde tegemoetkoming

Voor kinderen en jongeren met een beperking bedraagt de kampvergoeding tot 250 euro. Deze verhoogde tegemoetkoming geldt voor aangepaste vakanties met gespecialiseerde begeleiding.

Meer info over de kampvergoeding vindt u hier.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht