Menu
Nieuws - 11/06/2022

Joepie, het is bijna grote vakantie! Kamptijd!

De grote vakantie staat weer voor de deur. Tienduizenden kinderen kijken reikhalzend uit naar hun favoriete tijd van het jaar: kamptijd! Organisatoren brengen alles opnieuw in gereedheid om zomerse herinneringen te creëren voor het leven. Met een mooie kampvergoeding ondersteunt het VNZ voluit kinderen die op kamp gaan. Daarnaast organiseren we met Krunsj ook zelf onvergetelijke vakanties. Bij ons is iedereen welkom, ook niet-leden of kinderen met extra zorgen. 

Welke herinneringen uit je kindertijd blijf je als volwassene koesteren? Wie bij de jeugdbeweging was, moet meestal niet lang twijfelen. Die paar weken in de zomervakantie waar er niets anders lijkt te bestaan dan je vrienden. Samen sporten, samen eten, samen op trektocht,… Vervelen staat nooit op de agenda, er worden vriendschappen gesmeed voor het leven.  

Gevuld dagprogramma

De variëteit aan kampen is enorm. Kampen hoeven trouwens niet altijd met overnachting te zijn om steun te genieten van het VNZ. Vele gemeentebesturen organiseren ook meerdaagse kampen of speelpleinwerking met een dagvullend sport- en spelprogramma. ’s Avonds kruipt iedereen in zijn of haar eigen bed om ’s ochtends opnieuw met volle moed aan de avontuurlijke dag te beginnen.  

Krunsj

Het VNZ stimuleert kinderen en jongeren op talrijke manieren om op kamp te gaan. Naast de financiële kampvergoeding (maximum 120 euro) voor kinderen tot en met 18 jaar, organiseren we met Krunsj ook zelf kampen. Elke zomervakantie opnieuw heb je de keuze uit een mooi aanbod van binnen- en buitenlandse vakanties. De prijs van deze kampen is bijzonder aantrekkelijk. Iedereen is welkom om in te schrijven. Met een korting tot 125 euro krijgen onze leden een financieel streepje voor. Meer informatie over de kampen van Krunsj vind je hier.  

Voor kinderen met extra zorgen leveren we graag een bijkomende inspanning. Zo bieden we maatwerk met bijkomende begeleiding om elk kind een heerlijke kampzomer te bezorgen. Voor dit zomerseizoen zijn deze plaatsen helaas al ingenomen. Maar voor een boeking in 2023 noteer je best dat je deze specifieke inschrijvingen vóór 1 maart doet in functie van de paasvakanties en vóór 1 mei voor kampen in de grote vakantie. 

Wist je trouwens dat we vaak kampen voor verschillende leeftijden op dezelfde locatie en in dezelfde periode combineren? Op die manier wordt de vakantiepuzzel voor ouders met meerdere kinderen weer een stukje eenvoudiger. 

Extra tegemoetkoming

Voor kinderen en jongeren met een ernstige beperking voorzien we een verhoogde kampvergoeding tot 250 euro. Deze verhoogde tegemoetkoming kunnen ouders gebruiken voor aangepaste vakanties met gespecialiseerde begeleiding. Bij het VNZ heeft iedereen recht op een onvergetelijke tijd! 

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?