Nieuws

09/04/2018

Ben jij klaar voor de Antwerp 10 miles op 22 april? Het VNZ loopt met je mee.

Sporten is gezond, in welke vorm dan ook. Dat geldt voor iedereen die zich de afgelopen maanden klaarstoomde voor de 10 miles van Antwerpen, maar ook voor de mensen die dagelijks een heerlijke natuurwandeling maken. Met ons jaarthema ‘Meer bewegen  is dik oké!’ richt het VNZ de aandacht op het belang van beweging voor een gezonde levensstijl.

 Sommige mensen zijn van nature competitief ingesteld en zoeken in de loopsport een nieuwe uitdaging. Ze willen niet alleen de 10 miles of zelfs een hele marathon uitlopen, ze streven ook naar een persoonlijke toptijd.

Andere mensen zien beweging als pure ontspanning, om los te komen van de stress van alledag. Om gezond te bewegen, moet je alvast niet competitief sporten. Elke dag een half uurtje wandelen is volgens gezondheidsexperts minstens even heilzaam als twee keer per week jezelf volledig geven in de fitness.

30 euro van inschrijvingsgeld

Het VNZ ondersteunt elke vorm van beweging. Daarom betalen we al vele jaren het lidgeld van je sport- of fitnessclub terug, met een jaarlijks maximum tot  30 euro.

Vanaf dit jaar krijg je – binnen hetzelfde maximumbedrag van 30 euro – ook het inschrijvingsgeld terug voor een loopwedstrijd. Dit kan variëren van een natuurloop tot en met een marathon, als het evenement maar in ons land plaatsvindt.

Dankzij de tegemoetkoming van het VNZ betaal je voor de Antwerp 10 miles uiteindelijk nog slechts 5 euro in plaats van de voorziene 35 euro. Met de terugbetaling van het inschrijvingsgeld geniet je  dus ook van een  financiële stimulans wanneer je niet in clubverband sport. Deze situatie geldt voor talrijke lopers.

Extra duwtje in de rug

Dankzij een samenwerking met Sportoase, Runnerslab en Pronokal ondersteunt het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds iedereen die zich voorbereidt op de Antwerp 10 miles. Zo kan je elke week – onder begeleiding van ervaren loopcoaches van ‘Antwerpen loopt’- in groep trainen met mensen van hetzelfde niveau.

Nog deelnemen aan de Antwerp 10 miles? Schrijf je hier zo snel mogelijk in.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht