Nieuws

25/04/2017

Klaar voor de grote stap? Denk ook even aan jullie ziekenfonds.

Trouwen of samenwonen vormt één van de belangrijke mijlpalen in iemands leven. Staan jullie voor de grote stap? Dan komen er ongetwijfeld heel wat praktische vragen op jullie af. Waar gaan jullie wonen? Welke meubels kiezen jullie? Maar ook … zijn jullie aangesloten bij hetzelfde ziekenfonds? En wat doen jullie hiermee in de toekomst? Met de juiste keuze kan je jaarlijks tientallen euro’s verdienen.

In de realiteit blijkt dat de meeste jongeren niet stilstaan bij de keuze van ‘hun’ ziekenfonds. Meestal nemen ze automatisch het ziekenfonds van hun ouders wanneer ze starten met werken. De vraag komt pas aan de orde wanneer ze gaan trouwen of samenwonen. Pas dan blijkt dat het koppel bij verschillende ziekenfondsen is aangesloten.

Is hetzelfde ziekenfonds verplicht?

Het is absoluut geen verplichting om als koppel of gezinsleden allemaal bij hetzelfde ziekenfonds aan te sluiten. Ook financieel maakt dit geen verschil uit voor het lidmaatschap. Een aansluiting bij verschillende ziekenfondsen is evenwel niet praktisch. Zo heeft elk ziekenfonds wel zijn eigen manier van werken om terugbetalingen te regelen en dergelijke. Het is ook handig om één online loket te beheren.

Vergelijken loont

Het belangrijkste verschilpunt tussen ziekenfondsen zit evenwel in de aanvullende verzekering. Aangezien de voordelen en extra terugbetalingen tussen de ziekenfondsen aanzienlijk kunnen verschillen, loont het meer dan de moeite om de voordelen te vergelijken. Met een beetje tijdsinvestering kan je perfect zelf een vergelijkend lijstje maken. De voordelen van het VNZ vind je alvast hier.

Voorhuwelijkssparen?

Trouwen of samenwonen gaat meestal ook samen met een periode van hoge kosten. Als voor één van jullie voorhuwelijkssparen werd opgestart, dan breekt nu het moment aan om dit spaarplan met mooie interesten te laten uitkeren. Wist je trouwens dat je bij het VNZ nog steeds een nieuw dossier van voorhuwelijkssparen kan opstarten? Nog steeds geniet je met het voorhuwelijkssparen van een ongezien hoog rendement tot 125%.

PS. Vergeet zeker niet je ziekenfonds te verwittigen als je gaat trouwen of samenwonen. Zo is het belangrijk dat wij je actueel adres kennen.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

" "