Menu
Nieuws - 05/08/2022

Orthodontie is meer regel dan uitzondering. Wat zijn de mogelijkheden en hoeveel kost het?

Wie enkele generaties terug op de middelbare school zogeheten ‘blokjes’ droeg, was eerder de uitzondering. Nu is het andersom. Vrijwel elke jongere heeft vroeg of laat te maken met orthodontie. Alleen wie van nature een ongelofelijk gaaf gebit heeft, ontspringt de dans. De technische mogelijkheden voor orthodontie zijn de afgelopen jaren fors toegenomen. Ouders vragen zich voor de start van de behandeling terecht af wat er allemaal mogelijk is en hoeveel orthodontie kost. 

De technische mogelijkheden voor orthodontie zijn de afgelopen jaren fors toegenomen. Voor zelfs de meest complexe gebitsproblemen bestaat er wel een innovatieve behandelingsmethode, opgedeeld in verschillende stappen en fasen. Maatwerk is ook voor orthodontie de regel.

Tijdig op zoek

Heb je nood aan orthodontie? Ga tijdig op zoek naar een beschikbare orthodont in je buurt. Aangezien tegenwoordig vrijwel elke jongere nood heeft aan een orthodontische behandeling, zijn nagenoeg alle orthodontisten bijzonder druk bezet. Een behandeling duurt meerdere maanden en gaat gepaard met talrijke controlebezoeken. Het is daarom bijzonder handig om bij een orthodont in de buurt terecht te kunnen.

Finale kostenplaatje

Vooraleer je een behandeling start, wil je uiteraard graag weten wat het finale kostenplaatje omvat. Dit is niet zo eenvoudig. De meeste orthodonten kunnen je bij aanvang een vrij duidelijk beeld geven van hoeveel de totale behandeling bij hen kost. De precieze kennis omtrent de mogelijke terugbetalingen vanuit de ziekteverzekering ontbreekt meestal. Dit is ook allerminst eenvoudig en hangt sterk af van je persoonlijke situatie. De mogelijke terugbetalingen verschillen afhankelijk van het ziekenfonds waarvan je lid bent of dat je al dan niet over extra verzekeringen of een specifieke tandverzekering beschikt.

Mogelijke terugbetalingen

Wie kiest voor het VNZ, geniet via de aanvullende verzekering aanvullend alvast van 8 keer een extra terugbetaling van 150 euro. In totaal kan dit oplopen tot 1.200 euro op vastgelegde tijdstippen tijdens het behandelingstraject. Dit bedrag werd recent opgetrokken met maar liefst 450 euro. Verdere informatie lees je hier.

Wil je nog meer terugbetaling voor orthodontie? Via onze extra verzekering MaxiPlan krijg je tot 250 extra terugbetaald. Met onze tandverzekering TandPlus kan je aanvullend nog eens 1.000 euro terugbetaling ontvangen. Door de combinatie van alle mogelijke terugbetalingen kom je dus mogelijk uit op 2.450 euro, bovenop de wettelijke tegemoetkoming. Deze financiële compensaties verlichten serieus de hoge factuur van orthodontie voor je kind. Informeer je daarom tijdig. Het VNZ helpt je graag verder.

 

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?