Nieuws

15/07/2019

Als de beats of een gitaar op een muziekfestival veranderen in een eindeloze tuut…

Een fantastische tijd met je vrienden. Je favoriete muziekgroep of dj op het podium. Een drankje in de hand. Elk jaar weer zorgen de zomerfestivals voor onvergetelijke momenten bij honderdduizenden muziekliefhebbers. Jammer genoeg heeft deze fantastische ervaring voor sommigen ook een nare keerzijde. Naast zonnebrand of uitdroging bij tropische temperaturen denken we dan vooral aan blijvende gehoorschade. De knallende beats of stevige gitaarrock gaat bij de zwaar getroffen slachtoffers over in een eindeloze tuut in de oren. Slechts één oplossing biedt een gegarandeerde bescherming: oordoppen op maat.

Wie met gezond verstand een zomers muziekfestival bezoekt, komt meestal gewapend met een volle bus zonnecrème. Urenlange blootstelling aan inwerkende zonnestralen leidt mogelijk niet alleen tot een stevige zonnebrand, ook uitdroging loert om de hoek. Even wat verpozen in de schaduw – wat dacht van je van het volgende optreden in de tent? – én voldoende fris water drinken, is op dat moment een uitstekend idee.

Risico op gehoorschade

Samen met de overheid die strikte geluidsnormen oplegt, staan steeds meer festivalbezoekers stil bij het risico op gehoorschade. Blootstelling aan te luide muziek kan leiden tot tijdelijke of zelfs permanente gehoorproblemen. We spreken dan over tinnitus. Voor deze mensen bestaat stilte niet meer. Op elk moment worden ze geconfronteerd met een hardnekkig tuutgeluid in de oren.

Gratis oordopjes?

Festivalorganisatoren zijn verplicht om gratis oordopjes ter beschikking te stellen van hun bezoekers. Jammer genoeg wordt hierbij meestal gekozen voor een goedkope oplossing. Deze goedkope oordopjes geven een gevoel van veiligheid, maar beschermen amper je gehoororgaan.

Oordoppen op maat

Er bestaat slechts één garantie op een optimale bescherming én dat zijn oordoppen op maat. Dergelijke professionele oordoppen behouden de optimale muziekbeleving en beschermen tegelijkertijd je oren. Uiteraard kan je oordoppen op maat niet zomaar afhalen in de winkel, maar neemt het enige tijd in beslag om deze te laten maken bij een hoorcentrum. Het eindresultaat loont evenwel de moeite.

Terugbetaling oordoppen op maat

Het VNZ ziet regelmatig welke verregaande gevolgen tinnitus heeft voor iemands leefcomfort. Daarom voorzien we via onze aanvullende verzekering een terugbetaling van 50 procent (met een maximum tot 50 euro) voor oordoppen op maat. Lees hier alle informatie over onze terugbetaling van oordoppen op maat.

<<< Terug naar het nieuwsoverzicht

Interesse in het VNZ?