Menu

Beginnen werken? Sluit je aan bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds!

Wie gaat beginnen werken, moet zich als onafhankelijk persoon aansluiten bij een ziekenfonds. Bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds kan dat heel vlot en kies je voor de beste voorwaarden. Bekijk hier ons extra voordelenpakket. Bovendien heb je de keuze uit verschillende aantrekkelijke hospitalisatieverzekeringen.

Beginnen werken is een van de grote uitdagingen die wij in ons leven meemaken. Voor iedereen is het anders. Als je gaat beginnen met werken, word je meteen geconfronteerd met allerlei administratieve kwesties. Waar je voordien waarschijnlijk ten laste viel van een andere persoon, zal je nu, in de ogen van de officiële instanties, op eigen benen staan.

Maak een afspraak met één van onze adviseurs

Om je aan te sluiten bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds moet je een aansluitingsverklaring ingevuld en getekend inleveren. Dit origineel ondertekend inschrijvingsformulier moet je aan het ziekenfonds terugbezorgen. Een scan of email voldoet niet. Heb je graag een adviseur van het VNZ die bij jou thuis langskomt om de voordelen vrijblijvend toe te lichten? Contacteer ons hier voor een afspraak.

Werknemer: ‘Verklaring van onderwerping’

Beginnen werken houdt ook in dat je een “verklaring van onderwerping” dient binnen te brengen. Als je als werknemer (arbeider of bediende) begon, dient je werkgever – of het sociaal secretariaat – deze verklaring te vervolledigen met vermelding van je eerste tewerkstellingsdag. Heb je dit niet, dan kan je ons een kopie van je arbeidscontract bezorgen.

Wat met zelfstandigen?

Ga je beginnen werken als zelfstandige? Dan moet de “verklaring van onderwerping” of een attest “begin activiteit” ingevuld worden door je sociale kas voor zelfstandigen.

Wat bij werkloosheidsuitkeringen?

Mocht je werkloosheidsuitkeringen ontvangen, dan kan je de “verklaring van onderwerping” laten invullen door je uitbetalingsinstantie. Een attest van je werkloosheidsinstelling, waarop de startdatum staat waarop je een uitkering verkreeg, is ook voldoende.

Bij jou thuis of in onze kantoren

Natuurlijk kan je altijd een afspraak maken om je bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds in te schrijven. Wij komen daarvoor – indien gewenst – bij jou thuis. We kunnen al deze documenten – die nodig zijn nadat je bent beginnen werken – ook per post toezenden. En natuurlijk kan je ook terecht bij één van onze medewerkers in de 45 kantoren over gans Vlaanderen. Waar hebben wij een kantoor?

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds staat in ieder geval voor jou klaar en wenst je het beste bij je eerste stappen in de werkwereld.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?