Menu

Bescherm je tegen de oplopende kosten van een hospitalisatie

Vroeg of laat krijgen we allemaal wel eens te maken met een ziekenhuisopname. Een ongelukje is jammer genoeg snel gebeurd. Om de ziekenhuiskosten die je zelf moet betalen niet te laten ontsporen, is een hospitalisatieverzekering van groot belang. Een hospitalisatieverzekering dekt de kosten die niet worden terugbetaald door de verplichte wettelijke ziekteverzekering. Aangezien het een optionele verzekering is, moet je bewust een hospitalisatieverzekering selecteren die aan jouw behoeftes voldoet. Het VNZ biedt verschillende hospitalisatieverzekeringen, elk met zijn eigen waarborgen en dekkingen. Bekijk hier ons overzicht van hospitalisatieverzekeringen.

Een hospitalisatieverzekering beschermt je tegen de torenhoge ziekenhuisfacturen die mogelijks gepaard gaan met een langdurige ziekenhuisopname. Zo zijn tal van kosten niet gedekt door de verplichte wettelijke ziekteverzekering. Een hospitalisatieverzekering betaalt deze kosten terug. Met een HospiPluskaart worden deze kosten zelfs rechtstreeks vereffend met het ziekenhuis tijdens of na je verblijf. Je hoeft niets zelf voor te schieten.

We geven hieronder een overzicht van onze verschillende hospitalisatieverzekeringen:

Het HospiPlan en het AmbuPlan: basisformule en kostendekkend

Het HospiPlan en het AmbuPlan maken je hospitalisatie kostendekkend met een jaarlijkse maximum van 25.000 euro. Voor ambulante kosten bedraagt het jaarplafond 5.000 euro.

Je betaalt voor deze uitstekende hospitalisatieverzekering maandpremies die variëren tussen 4,12 tot 26,25 euro, mits je je aansluit voor je 65ste verjaardag.

Bekijk hier alle terugbetalingen en voorwaarden voor Hospiplan en AmbuPlan

HospiPlus en AmbuPlus: hoger comfort en extra waarborgen

Als jij een hospitalisatieverzekering verkiest met verhoogde waarborgen en extra comfort, dan kies je best voor HospiPlus en AmbuPlus.

Voor het verblijf is er geen maximumplafond, behalve het maximum van 2.500 euro voor revalidatie en psychiatrie.

Alle kamerkosten vallen onder deze hospitalisatieverzekering. Datzelfde geldt voor de ereloonsupplementen tot 200 % van het tarief van het RIZIV.

De maandpremies situeren zich tussen 6,07  tot 40,38  euro, mits je je aansluit voor je 65ste verjaardag

Bekijk hier alle terugbetalingen en voorwaarden voor HospiPlus en AmbuPlus

Het HospiForfait: elke dag een vast bedrag

De hospitalisatieverzekering HospiForfait is geen kostendekkende hospitalisatieverzekering. Wel krijg je een vaste dagvergoeding, afhankelijk van de gekozen formule.

Bekijk hier alle terugbetalingen en voorwaarden voor HospiForfait

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?