Menu

Wat is het beste ziekenfonds?

De vraag ‘wat is het beste ziekenfonds?’ valt niet zo eenvoudig te beantwoorden. Welk ziekenfonds het beste is, verschilt daarom van persoon tot persoon. De wettelijke verplichte ziekteverzekering is voor iedereen hetzelfde. Wel zijn er verschillen op vlak van aanvullende verzekering. Deze extra terugbetalingen en voordelen krijg je dankzij de jaarlijkse ledenbijdrage. Daarnaast verschillen de ziekenfondsen uiteraard ook op vlak van klantvriendelijkheid en aanpak. Welk ziekenfonds voor jou het beste is, hangt af van wat je op dat vlak belangrijk vindt. Om het beste ziekenfonds voor jou te selecteren, maak je best even tijd voor een vergelijking. Als het VNZ voor jou als beste ziekenfonds uit de bus komt, heten we je van harte welkom. Regel hier meteen je inschrijving bij het VNZ.

Veel mensen sluiten zich bij de start van een loopbaanzonder veel overwegingen aan bij hetzelfde ziekenfonds als hun ouders. Ze vragen ze weinig af wat het beste ziekenfonds is in hun specifieke situatie. Jammer, want op die manier laat je heel wat mogelijke extra voordelen en bijkomende terugbetalingen liggen.

Voor de wettelijke verplichte ziekteverzekering moet je de vergelijking niet maken, wél voor de aanvullende ziekteverzekering met bijkomende terugbetalingen en voordelen. Het VNZ werkte voor alle leeftijden een gevarieerd en sterk voordelenpakket uit, zodat we jaarlijks voor duizenden nieuwe leden als beste ziekenfonds uit de vergelijking komen.

Jonge ouders raken dikwijls overtuigd van onze troeven dankzij de mooie geboorte- en adoptiepremie en de uiterst interessante luierpremies. Andere leeftijdscategorieën zijn dan weer gecharmeerd door de variëteit in voordelen, zoals de terugbetaling van het lidmaatschap van sport- of fitnessclubs, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of brillen en lenzen.

Kijk en vergelijk! Bekijk hier het volledige pakket aan voordelen en terugbetalingen van het VNZ.

Kwam het VNZ voor jou als beste ziekenfonds uit de vergelijking?

Overtuigd van het VNZ als ziekenfonds en is dit voor jou de beste keuze? Sluit je dan aan op één van volgende manieren:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze 45 kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Bijkomende bescherming gewenst?

Onze leden kunnen nog optioneel intekenen op extra verzekeringen voor bijkomende bescherming. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden:

Ziektepreventie

We zijn niet alleen een ziekenfonds voor terugbetalingen bij ziekte of hospitalisatie, we spelen ook een belangrijke rol in ziektepreventie. Op talrijke manieren ondersteunen we onze leden in hun streven naar een gezonde en sportieve levensstijl. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds

Klantvriendelijk, ongebonden en Vlaams

Het VNZ draagt klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. We leveren alle mogelijke inspanningen om onze leden klantgericht van dienst te zijn. We zijn een Vlaamse organisatie die veel belang hecht aan onafhankelijkheid en neutraliteit. We staan volledig los van maatschappelijke zuilen, politieke partijen en vakbonden. Keuzevrijheid – zowel voor de patiënt als de zorgverstrekker – primeert in deze visie. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?