Menu

Op zoek naar een geschikte ziektekostenverzekering?

In ons land is iedereen verplicht om zich aan te sluiten bij een ziektekostenverzekering? Er bestaan verschillende ziekenfondsen, maar zij bieden allemaal dezelfde wettelijke ziektekostenverzekering met dezelfde terugbetalingen volgens de voorwaarden van het RIZIV. Toch loont het de moeite om de verschillende ziekenfondsen met elkaar te vergelijken. Naast de wettelijke ziektekostenverzekering geniet je bij elk ziekenfonds via je jaarlijkse ledenbijdrage nog van een extra pakket aan voordelen en terugbetalingen. Dit pakket kan op vlak van samenstelling en voorwaarden onderling sterk verschillen. Ontdek hier het pakket aanvullende voordelen en extra terugbetalingen van het VNZ. Ben je overtuigd van onze aanpak? Word hier eenvoudig lid.

De verplichte ziektekostenverzekering garandeert in ons land voor iedereen dezelfde wettelijke tussenkomsten bij ziekte of hospitalisatie. Bij het samenstellen van het pakket van bijkomende voordelen en extra terugbetalingen werkte het VNZ mooie voordelen uit voor elke levensfase.

Voor kersverse ouders hebben we onze geboorte- en adoptiepremie of luiers. Andere generaties halen dan weer voordelen uit de jaarlijkse terugbetaling van het lidmaatschap van sport- of fitnessclub, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of terugbetaling van brillen en lenzen.

Binnen de extra voordelen vinden we keuzevrijheid van groot belang. Onze leden bepalen wat en bij wie ze kopen. Wij werken niet met vaste producten of verplichte aanbieders.

Hoe aansluiten voor een ziektekostenverzekering?

Het VNZ beschikt in Vlaanderen over een netwerk van 45 kantoren en 230 postbussen. Aansluiten bij ons is eenvoudig en kan je op vier manieren:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Je kan ook eenvoudig van ziekenfonds veranderen. Je verliest hiervoor geen rechten op de verplichte ziektekostenverzekering. Er geldt geen wachttijd voor een overstap.

Hospitalisatie, tanden en remgelden

Naast de verplichte wettelijke ziektekostenverzekering en onze extra voordelen/terugbetalingen bieden wij nog opties voor extra bescherming:

Een gezonde levensstijl

Als preventief ziekenfonds besteedt het VNZ veel aandacht aan een gezonde levensstijl. Dit doen we zowel via de voordelen en extra terugbetalingen van onze aanvullende verzekering als via gerichte tips en advies van allerlei experts. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds.

Vlaams, neutraal en ongebonden

Het VNZ is als ziekenfonds Vlaams en neutraal. Wij zijn ongebonden van elke vakbond, maatschappelijke zuil of politieke partij. Wij streven naar een klantgerichte organisatie waarbij onze leden op de eerste plaats komen. Vrijheid voor de patiënt en de zorgverstrekker staat centraal in onze visie. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?