Menu

Op zoek naar een hospitalisatieverzekering? Info aanvragen bij het VNZ is alvast de juiste eerste stap.

Een hospitalisatieverzekering aanvragen en afsluiten is in tegenstelling tot de wettelijke ziekteverzekering in ons land niet verplicht. Het aanvragen van de juiste hospitalisatieverzekering volgens jouw wensen en behoeftes kan je evenwel heel wat ziekenhuiskosten besparen. Zo betaalt een hospitalisatieverzekering – volgens de voorwaarden in de polis – de ziekenhuiskosten terug die niet gedekt zijn door de wettelijke ziekteverzekering. In sommige situaties kan dit oplopen tot een terugbetaling van duizenden euro’s. Zonder hospitalisatieverzekering zou je dit zelf moeten betalen. Ontdek hier de mogelijkheden van het VNZ voor het aanvragen van een hospitalisatieverzekering.

Naast het leed door een ziekte of een operatie kan een ziekenhuisopname ook leiden tot een bijzonder hoge factuur. De verplichte ziekteverzekering betaalt ziekenhuiskosten grotendeels terug, maar dat is lang niet alles. Zo zijn er allereerst de wettelijke remgelden. Daarnaast zijn ook de ereloonsupplementen van specialisten niet gedekt door de wettelijke verzekering. Enkele dagen in het ziekenhuis – zeker in een éénpersoonskamer – kan op deze manier oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s die je uit eigen budget moet betalen.

Hospitalisatiezekering aanvragen is geen luxe

Het aanvragen van informatie over een hospitalisatieverzekering mag je dan ook zeker niet beschouwen als luxe. Er bestaan verschillende polissen, elk met eigen voorwaarden. Ook ziekenfondsen zoals het VNZ bieden aantrekkelijke hospitalisatieverzekeringen aan. Hiervoor moet je wel lid zijn, maar dan geniet je tegelijkertijd ook van onze extra voordelen en terugbetalingen uit onze aanvullende ziekteverzekering.

Als je bij een ziekenhuisopname kiest voor een éénpersoonskamer, is het belang van een goede hospitalisatieverzekering nog groter. Anders is dit bijzonder kostelijk, soms zelfs onbetaalbaar. Een ereloonsupplement van 148 % is het gemiddelde in Vlaanderen.

Rechtstreekse regeling van je ziekenhuisfactuur

Dankzij de HospiPluskaart van het VNZ wordt je ziekenhuisfactuur rechtstreeks geregeld tussen ziekenfonds en ziekenhuis. Zeker bij grotere bedragen is dit een belangrijk voordeel.

Is de voor- en nazorg ook gedekt?

Afhankelijk van de gekozen hospitalisatieverzekering worden ook de kosten voor en na de ziekenhuisopname terugbetaald. Ontdek hier de verschillende hospitalisatieverzekeringen van het VNZ.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?