Inschrijven bij een ziekenfonds?

Wanneer je je eigen inkomen verwerft, moet je jezelf inschrijven bij een ziekenfonds. Veel mensen nemen gewoon dezelfde inschrijving bij een ziekenfonds over als hun ouders. Mogelijk laat je hiermee evenwel heel wat extra voordelen en terugbetalingen liggen via de zogeheten aanvullende ziekteverzekering. Dankzij je ledenbijdrage geniet je van deze aanvullende voordelen en terugbetalingen. Vanuit het VNZ adviseren wij dan ook steeds om een weloverwogen keuze te maken vooraleer je jezelf laat inschrijven bij een bepaald ziekenfonds. Spijt van je inschrijving? Geen probleem, overstappen is bijzonder eenvoudig. Overtuigd van het VNZ als ziekenfonds en wil je bij ons inschrijven? Regel hier je inschrijving bij het VNZ als ziekenfonds.

Inschrijven bij een ziekenfonds is verplicht in ons land. Zo kan je genieten van de wettelijke verzekering met de bijhorende RIZIV-terugbetalingen. Deze is voor iedereen hetzelfde, ongeacht welk ziekenfonds je kiest voor je inschrijving. Daarnaast is het belangrijk om het pakket van extra voordelen en terugbetalingen te evalueren. Dit verschilt wel per ziekenfonds.

Aantrekkelijk voor alle leeftijden

Het pakket aan voordelen en terugbetalingen waar de leden van het VNZ van genieten, richt zich op alle leeftijden. Onze kersverse ouders zijn uiterst tevreden met de geboorte- en adoptiepremie of de luierpremies. Leden van andere leeftijden halen dan weer mooie voordelen uit het lidmaatschap van sport- of fitnessclub, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of brillen en lenzen.

Hoe inschrijven bij je ziekenfonds naar keuze?

Wanneer je kiest voor een inschrijving bij het VNZ als ziekenfonds, kan je dit op vier manieren regelen. Jij bepaalt welke werkwijze je gebruikt.

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze 43 kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Heb jij een inschrijving bij een bepaald ziekenfonds, maar wil je veranderen? Dit kan bijzonder eenvoudig. Je behoudt alle wettelijke rechten en moet geen wachttijd respecteren. Wij regelen de volledige administratie voor jou.

Verwacht je extra bescherming?

Leden kunnen voor extra bescherming optioneel kiezen voor onze bijkomende verzekeringen:

Preventief ziekenfonds

Preventie krijgt een centrale plaats in onze werking. Op tal van manieren ondersteunen we onze leden in hun streven naar een gezonde en sportieve levensstijl. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds.

Vlaams en neutraal

Wij zijn een moderne Vlaamse organisatie waar klantvriendelijkheid voor onze leden centraal staat. Wij werken vanuit een ongebonden en neutrale positie. Wij hebben geen banden met vakbonden of politieke partijen. De keuzevrijheid voor patiënt en zorgverstrekker staat bij ons centraal. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers