Menu

Inschrijven bij een ziekenkas in Antwerpen?

Wil je jezelf en je gezin inschrijven bij een ziekenkas in Antwerpen? Prima, dan maak je met het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ) alvast de juiste keuze. Met onze hoofdzetels in Mechelen en Lier én met 45 kantoren zijn wij de perfecte ziekenkas voor de hele provincie Antwerpen en ver daarbuiten. Als ziekenfonds garanderen we een klantgerichte dienstverlening. Naast de terugbetalingen van de verplichte wettelijke verzekering, voorzien we je via onze jaarlijkse ledenbijdrage van een uitgebreid pakket aan zeer interessante extra voordelen en terugbetalingen. Woon je in Antwerpen en zoek je een ziekenkas? Word hier eenvoudig lid van het VNZ.

In ons land is iedereen verplicht zich aan te sluiten bij een ziekenfonds. Je geniet dan van de terugbetalingen van de wettelijke ziekteverzekering. In Antwerpen is het VNZ de aangewezen ziekenkas. Je geniet niet alleen van je rechten uit de wettelijke ziekteverzekering, bovendien werkten we een extra voordelenpakket uit voor alle leeftijden.

Kersverse ouders zijn gegarandeerd in de wolken met onze geboorte- en adoptiepremie of luierpremie. Ook voor andere leden hebben we nog heel wat in petto. Denk maar aan de terugbetaling van het lidmaatschap van sport- of fitnessclub, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of terugbetaling van brillen en lenzen. Keuzevrijheid staat bij ons centraal. Jij bepaalt de aanbieder, wij voorzien de terugbetaling.

Aansluiten bij een ziekenkas in Antwerpen

Ook in Antwerpen beschikken wij als ziekenkas over een sterk kantorennetwerk. Verder besteden we veel aandacht aan de uitbouw van onze online dienstverlening. Jij bepaalt op welke manier je wilt aansluiten:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Veranderen van ziekenfonds? Geen probleem, wij regelen de volledige administratie. Er geldt geen wachttijd. Je behoudt alle wettelijke rechten.

Kies voor extra bescherming

Onze leden krijgen de mogelijkheid om zich extra te beschermen met deze verzekeringen:

Samen voor een gezonde levensstijl

Als preventief ziekenfonds willen we onze leden op verschillende manieren ondersteunen naar een gezonde en sportieve levensstijl. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds.

Onze missie? Vlaams en onafhankelijk

In de eerste plaats zijn we voor onze leden een klantgerichte organisatie waar een vriendelijke, snelle en kwalitatieve dienstverlening centraal staat. Daarbij werken we volgens onze eigen visie, waarbij keuzevrijheid voor patiënt en zorgverstrekker een rode draad vormt. Wij zijn een Vlaamse organisatie zonder banden met vakorganisaties, politieke partijen of maatschappelijke koepels. Lees hier meer over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?