Menu

Hoe je inschrijving regelen bij een mutualiteit?

Om van de verplichte ziekteverzekering te genieten, moet je jezelf inschrijven bij een mutualiteit. Dit is pas aan de orde wanneer je een eigen inkomen verwerft en op je eigen benen komt te staan. Maar bij welke mutualiteit moet je inschrijven? De wettelijke terugbetalingen van de ziekteverzekering zijn bij elke mutualiteit exact hetzelfde. Wel gelden er onderlinge verschillen voor de aanvullende ziekteverzekering. Je geniet van deze extra voordelen en terugbetalingen dankzij je jaarlijkse ledenbijdrage. Vooraleer je gaat inschrijven bij een mutualiteit maak je best een bewuste keuze. Door het vergelijken van de verschillende voordelenpakketten kan je heel wat extra euro’s verdienen. Overtuigd van het VNZN en wil je inschrijven bij onze mutualiteit? Regel hier je inschrijving bij het VNZ als mutualiteit.

Op vlak van de wettelijke terugbetalingen van de verplichte ziekteverzekering gelden er geen verschillen tussen de ziekenfondsen. Op vlak van aanvullende ziekteverzekering loont het wel de moeite om te vergelijken.

Het pakket van het VNZ is alvast bijzonder interessant voor leden van alle leeftijden. Voor kersverse ouders voorzien we een mooie geboorte- en adoptiepremie en interessante luierpremies. Jonge én oudere leden genieten dan weer van de terugbetaling van het lidmaatschap van sport- of fitnessclubs, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of brillen en lenzen.

Ontdek hier het volledige pakket aan voordelen en terugbetalingen.

Hoe kan je inschrijven bij het VNZ als mutualiteit?

Een inschrijving bij het VNZ als mutualiteit is bijzonder eenvoudig en snel geregeld.

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze 45 kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Je inschrijving veranderen en overstappen van een andere mutualiteit naar het VNZ? Dit kan perfect en verloopt bijzonder gemakkelijk. Wij regelen alles met je huidige ziekenfonds. Er geldt geen wachttijd, je verliest nooit wettelijke rechten.

Jezelf extra beschermen?

Leden die extra bescherming verlangen kunnen intekenen op onze optionele verzekeringen:

Aandacht voor ziektepreventie

Als ziekenfonds besteden we ook veel aandacht aan ziektepreventie en de rol die een gezonde en sportieve levensstijl hierbij speelt. We ondersteunen onze leden hiervoor op tal van manieren. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds

Neutraal en Vlaams

Wij zijn een Vlaamse organisatie die streeft naar een optimale dienstverlening voor onze leden. We werken vanuit een ongebonden positie, los van vakbonden of-, politieke partijen. Keuzevrijheid staat steeds centraal, zowel voor de zorgverstrekker als de patiënt. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?