Menu

Op zoek naar een mutualiteit in België

Om van de ziekteverzekering te genieten, moet iedereen in België zich aansluiten bij een mutualiteit, ook wel ziekenfonds genaamd. Je hebt daarbij de vrije keuze tussen verschillende ziekenfondsen. Elke mutualiteit in België biedt dezelfde verplichte wettelijke ziekteverzekering. Het pakket aanvullende voordelen verschilt wel tussen de ziekenfondsen. Vooraleer in België een mutualiteit te kiezen, vergelijk je best het pakket aanvullende voordelen en extra terugbetalingen. Jezelf inschrijven in een ziekenfonds of veranderen van mutualiteit is in België bijzonder eenvoudig. Je behoudt alle wettelijke rechten. Overtuigd van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ). Word hier eenvoudig lid.

Iedereen die in België is aangesloten bij een mutualiteit geniet van dezelfde verplichte wettelijke ziekteverzekering. Deze ziekteverzekering voorziet onder meer in de voorgeschreven wettelijke tussenkomsten bij ziekte of hospitalisatie.

Daarnaast biedt elke Belgische mutualiteit via een aanvullende ziekteverzekering nog een pakket aan van bijkomende voordelen en extra terugbetalingen. Je geniet van dit pakket dankzij de betaling van je jaarlijkse ledenbijdrage.

Aandacht voor elke levensfase

Binnen de aanvullende ziekteverzekering van het VNZ, besteden we aandacht aan elke levensfase. Voor iedere generatie vind je in onze aanvullende ziekteverzekering aantrekkelijke voordelen en terugbetalingen.

Denk daarbij aan geboorte- en adoptiepremie of luiers voor jongere generaties. De terugbetalingen van het lidmaatschap van sport- of fitnessclub, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of terugbetaling van brillen en lenzen spreken dan weer uiteenlopende leeftijdsgroepen aan.

Binnen dit pakket aan extra voordelen hechten we het grootste belang aan keuzevrijheid voor onze leden. Leden bepalen de aanbieder, wij voorzien de terugbetaling.

Jouw mutualiteit in België altijd dichtbij

In Vlaanderen beschikken wij over 45 kantoren en 230 postbussen. Daarnaast zetten we in op een sterke online dienstverlening, met een beveiligd online loket. Je kan eenvoudig lid worden van het VNZ op één van onderstaande vier manieren:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Veranderen van ziekenfonds is eenvoudig. Er geldt geen wachttijd en je behoudt alle wettelijke rechten. Wij regelen alles met je huidige mutualiteit in België.

Hospitalisatie- en tandverzekering

Naast de verplichte wettelijke en de aanvullende ziekteverzekering biedt het VNZ nog een brede waaier aan extra verzekeringen:

Aandacht voor preventie

Het VNZ besteedt als mutualiteit in België niet alleen aandacht aan het terugbetalen van ziektekosten of hospitalisaties. Ook ziektepreventie vormt een onmisbaar onderdeel in onze aanpak. Zo bevorderen we op talrijke manieren een gezonde en sportieve levensstijl, zowel via de voordelen en extra terugbetalingen van onze aanvullende verzekering als via tips en advies. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds

Unieke missie

Wist je dat het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds één van de oudste ziekenfondsen van ons land is? Lees hier alles over onze geschiedenis. Wij zijn in de eerste plaats een klantgerichte organisatie die onze leden een vriendelijke, snelle en kwalitatieve dienstverlening wilt bieden. Wij zijn een Vlaams, bewust neutraal en ongebonden ziekenfonds. Wij hebben geen banden met bepaalde vakorganisaties, politieke partijen of maatschappelijke koepels. Wij hechten het grootste belang aan de vrijheid van de patiënt en de zorgverstrekker. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?