Menu

Wat is een neutraal ziekenfonds?

Veel mensen vragen zich af wat een neutraal ziekenfonds is. Uiteraard rijst dan ook de vraag of een neutraal ziekenfonds dezelfde bescherming biedt als een ander ziekenfonds. We kunnen je voor dit laatste volledig geruststellen. Bij een neutraal ziekenfonds krijg je exact dezelfde wettelijke bescherming als bij overige ziekenfondsen. Een neutraal ziekenfonds – ook wel ongebonden ziekenfonds genoemd – hangt niet af van een vakorganisatie, politieke zuil of zorgverstrekker.

Het VNZ staat voor Vlaams & Neutraal Ziekenfonds. Onze naam laat al meteen zien dat we totaal ongeboden zijn van een vakorganisatie, een politieke zuil of een zorgverstrekker. Dit betekent dat we de mening en overtuiging van al onze leden ten volle respecteren. Wij zijn een pluralistisch ingesteld ziekenfonds. Iedereen is dan ook welkom. Onder onze leden tellen wij maar liefst 138 verschillende nationaliteiten.

Vrije keuze respecteren

Ongebonden en neutraal als ziekenfonds betekent concreet dat we geen enkele band hebben met politieke partijen. Wij onthouden ons ook van alle investeringen die tot het domein van de zorgverstrekkers behoren. Wij beheren geen ziekenhuizen of apotheken. Daardoor respecteren we de vrijheid van zowel de patiënt als de zorgverstrekker. Deze vrijheid komt ook maximaal tot zijn recht in het specifieke pakket van extra voordelen en tegemoetkomingen dat we aanbieden.

Als neutraal ziekenfonds dragen we solidariteit hoog in het vaandel. Wij staan voor solidariteit tussen jong en oud, gezond en ziek. Toegankelijke en betaalbare geneeskunde behoort tot onze speerpunten.

Sterk in service

Als neutraal ziekenfonds hebben we maar één doel voor ogen: het welzijn van onze leden. Wij leveren alle mogelijke inspanningen om onze klanten te laten genieten van een persoonlijke en klantgerichte service. Bureaucratie bannen we zoveel mogelijk uit onze werking. Elke medewerker spant zich met hart en ziel in om onze leden de best mogelijke service aan te bieden.

Wij streven naar maximale tegemoetkomingen voor een minimale bijdrage. Daarbij maken we als neutraal ziekenfonds geen enkel onderscheid tussen gehuwden, niet-gehuwden of andere relatievormen.

Lees hier meer over onze missie en onze aanpak.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?