Menu

Welke terugbetaling geldt er voor het ooglaseren?

In principe geldt er voor het ooglaseren geen wettelijke terugbetaling vanuit de ziekteverzekering. Gelukkig bestaat er nog de aanvullende ziekteverzekering waarvan alle leden van het VNZ genieten. Wij voorzien een terugbetaling bij ooglaseren tot 300 euro. Concreet gaat het om 150 euro per behandeld oog. Deze terugbetaling verlicht een stuk de zware kost van het ooglaseren. Bekijk hier de informatie over de terugbetaling van ooglaseren.

Steeds meer mensen kiezen voor een laserbehandeling om hun oogproblemen op te lossen. Dankzij het laseren kunnen mensen stoppen met het dragen van een bril of met lenzen. Uiteraard bespaar je op je uitgaven voor een bril of lenzen, maar toch vraagt ooglaseren een aanzienlijke investering waarvoor in vrijwel alle gevallen geen terugbetaling door het Riziv geldt. Daarom voorziet het VNZ binnen de aanvullende verzekering wel een gedeeltelijke terugbetaling. Deze geldt uiteraard alleen voor leden van het VNZ.

Welke terugbetaling krijg je voor het ooglaseren?

Het VNZ voorziet via de aanvullende verzekering een eenmalige terugbetaling tot 300 euro voor het ooglaseren of een ultrasone behandeling van de ogen. Dit bedrag wordt opgesplitst tot 150 euro per oog. Er geldt geen enkele leeftijdsbeperking voor deze terugbetaling. Alle leden van het VNZ kunnen ervan genieten.

Hoe kan je genieten van een terugbetaling van ooglaseren?

Om van de terugbetaling van het ooglaseren te genieten bezorg je VNZ een ingevuld formulier ‘lasertherapie’. Dit formulier stuur je per post op of bezorg je terug via één van de 45 kantoren of 200  postbussen. De terugbetaling wordt vervolgens op je rekening gestort.

Om van deze terugbetaling te kunnen genieten, moet je lid zijn van het VNZ. Ben je momenteel aangesloten bij een ander ziekenfonds? Ontdek dan hier onze vele voordelen. Overstappen is geen enkel probleem. Je verliest geen wettelijke rechten en blijft op elk moment gedekt door de ziekteverzekering. Wij zorgen voor de volledige administratieve afhandeling van je overstap.

Lid worden van het VNZ waardoor je kan genieten van een terugbetaling voor ooglaseren? Je vindt er hier alle informatie over.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?