Menu

Personenalarm huren aan aantrekkelijke tarieven?

Bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds kan je een personenalarm huren tegen een voordelig tarief. Natuurlijk kan je bij onze uitleendienst ook tal van andere medische toestellen huren of aankopen. Zo heb je alles direct bij de hand zonder al te grote investeringen te moeten doen.

Wat is een personenalarm? Een personenalarm is een systeem dat van onschatbare waarde kan zijn voor alleenstaanden en mensen met zorgbehoeftes. Door middel van een personenalarm ben je nooit alleen in een noodsituatie.

Uit wat bestaat een personenalarm?

Een personenalarm bestaat uit verschillende onderdelen: een toestel aangesloten op een telefoonlijn, een zendertje om de hals, een alarmcentrale waar je medische- en contactgegevens bewaard worden, een technische centrale en een responsteam. Bovendien zorgt de uitleendienst ComfoPlus van je ziekenfonds voor eventuele herstellingen.

Het enige wat nodig is voor de installatie van een personenalarm, is een telefoonlijn met een stopcontact, liefst op maximum 1,50 meter afstand. Hiernaast moet je wel ook informatie over jezelf en jouw contactpersonen verstrekken. Zo weet de alarmcentrale direct welke stappen ondernomen dienen te worden in geval van nood.

Hoe werkt een personenalarmsysteem?

Indien je je opeens in een noodsituatie bevindt, kan je door een druk op de knop van het zendertje direct hulp verkrijgen. Zij het van een contactpersoon in de nabijheid of een alarmdienst, die naargelang de situatie, gecontacteerd zal worden door de telefoniste die je oproep beantwoordt. Zo zal je sneller geholpen worden.

De voordelen hiervan zijn talloos, maar het belangrijkste is zeker dat je je onafhankelijkheid zolang mogelijk kunt behouden. Je kan dus in je eigen huis blijven wonen zonder dat de familie en vrienden constant bezorgd dienen te zijn.

Lid worden van het VNZ?

Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een vrijblijvend bezoek bij jou thuis of kom langs in één van onze talrijke kantoren in Vlaanderen.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?