Menu

Tandverzekering? Geen overbodige luxe

Vroeg of laat krijg je te maken met tandheelkunde. Denk daarbij aan het plaatsen van een tandprothese, brug, tandimplantaat, kroon, extractie of stifttand. In zeer veel gevallen gaat het om een zeer dure ingreep waarvoor de verplichte ziekteverzekering geen tot amper terugbetaling voorziet. Hierdoor is een tandverzekering geen overbodige luxe. Ook als je geen afzonderlijke verzekering TandPlus en/of MaxiPlan afsluit, krijg je bij het VNZ een mooie terugbetaling dankzij het aanvullend verzekeringspakket. Bekijk hier de terugbetaling die je krijgt als lid van het VNZ.

De laatste jaren sluiten steeds meer mensen een tandverzekering af. Net zoals bij een hospitalisatieverzekering gaat het hierbij om een berekend risico. De kans dat je ooit te maken hebt met een kostelijke tandingreep is vrij groot, en stijgt ook met de leeftijd.

De wettelijke ziekteverzekering voorziet voor deze dure ingrepen zoals tandprothesen en -implantaten – geen of uiterst beperkte terugbetalingen. Als je weet dat één implantaat al snel 1.000 euro kost, dan weet je dat de factuur zeer hoog kan oplopen. Vaak moeten er 5 tot 6 implantaten geplaatst worden.

Deze hoge kosten zijn meteen ook de reden waarom een tandverzekering interessant kan zijn. Gezien de hoge waarschijnlijkheid en de hoge terugbetalingen, is een specifieke tandverzekering niet goedkoop.

Ook zonder tandverzekering tot 500 euro terugbetaald

Leden van het VNZ genieten met of zonder verzekering TandPlus en/of MaxiPlan al van een bijzonder fraaie tegemoetkoming. We betalen concreet 25 % van je persoonlijk aandeel terug van alle kosten boven de 150 euro (max. € 500 om de 2 jaar voor personen t.e.m. 18 jaar en max. € 300 om de 2 jaar voor personen ouder dan 18 jaar). Bekijk hier de terugbetaling die je krijgt als lid van het VNZ.

Meer terugbetaling? Kies voor TandPlus en/of MaxiPlan

Wil je meer terugbetaling dan 500 euro? Kies dan voor onze tandverzekering TandPlus. Hier vind je alle info over TandPlus. Of kies voor ons MaxiPlan. Deze verzekering is ruimer dan een pure tandverzekering. Je krijgt ook bijkomende terugbetaling van alle wettelijke remgelden, hoorapparaten, … Een tandverzekering is hier slechts een onderdeel van. Hier vind je alle info over MaxiPlan.

Interesse om lid te worden van het VNZ? Je kan probleemloos overstappen van je huidige ziekenfonds. Dit verloopt zeer vlot en gemakkelijk. Ontdek hier hoe dit gaat. Je behoudt alle rechten en plichten, zonder enige onderbreking. Er geldt ook geen wachttijd om lid te worden van het VNZ. De volledige administratieve afhandeling nemen wij op ons. Als lid van het VNZ geniet je van vele extra voordelen en terugbetalingen.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?