Menu

De beste tarieven voor jouw hospitalisatieverzekering

Het Vlaams & Neutraal ziekenfonds heeft vier verschillende hospitalisatieverzekeringen, met uiteraard verschillende tarieven per specifieke hospitalisatieverzekering. Voor elke behoefte hebben wij de juiste oplossing. Dit zijn de volgende:

HospiPlan & AmbuPlan of HospiPlus & AmbuPlus: kostendekkend

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds heeft twee soorten kostendekkende hospitalisatieverzekeringen met specifieke tarieven: HospiPlan & AmbuPlan en HospiPlus & AmbuPlus.

Voor een basisdekking kies je voor HospiPlan & AmbuPlan, voor een uitgebreidere dekking HospiPlus & AmbuPlus. 

HospiForfait: forfaitair

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds heeft ook een forfaitaire hospitalisatieverzekering, HospiForfait.  De tarieven voor deze hospitalisatieverzekering zijn opnieuw verschillend naargelang de leeftijd van onze leden.

Per hospitalisatiedag ontvang je een vaste vergoeding van 50, 25 of 12,50 euro ongeacht je kamerkeuze of andere hospitalisatieverzekering. Vanaf de eerste hospitalisatiedag tot en met de 90ste dag (indien nodig), wordt dit bedrag uitgekeerd bij hospitalisatie door ziekte, ongeval, zwangerschap en/of bevalling. Dit geldt ook bij zwangerschap en geriatrische opnames. De daguitkering wordt bij 65+ers betaald vanaf de 4e ligdag.

HospiContinu: continuïteit verzekerd

In het geval je een hospitalisatieverzekering geniet bij je werkgever garandeert HospiContinu je continuïteit. Als je wil overstappen naar de HospiPlan of HospiPlusverzekering nadat je een werkgeversverzekering hebt gehad, dan kan dit moeiteloos via HospiContinu.

Indien je de gratis hospitalisatieverzekering van je werkgever wil stopzetten dan kan je het beste kiezen voor HospiContinu. Met HospiContinu kan je ten alle tijde instappen in HospiPlan of HospiPlus zonder formaliteiten of wachttijden en dit tot de leeftijd van 65 jaar.

Bovendien ontvangt je bij HospiContinu een extra vergoeding van 10 euro per opnamedag naast de terugbetaling van de gratis werkgeversverzekering.

Vergelijk hier de tarieven van onze hospitalisatieverzekeringen.

Waarom tarieven hospitalisatieverzekeringen vergelijken?

Bij een opname in het ziekenhuis kunnen de kosten snel oplopen. Door alle geplande en uitgevoerde besparingen is het vaak niet duidelijk wanneer je nu wel of geen toeslagen hoeft te betalen. Het is noodzakelijk om te weten voor welke zaken je precies dekking krijgt en voor welke gevallen daar geen sprake van is. Om deze reden hebben we voor jou een overzicht gemaakt van de tarieven van de hospitalisatieverzekeringen.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de tarieven van onze hospitalisatieverzekeringen.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?