Menu

Het VNZ voorziet terugbetaling van alternatieve geneeskunde

Bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds zijn er verschillende disciplines die wij opnemen in ons overzicht voor terugbetaling voor alternatieve geneeskunde. Een complete lijst hiervan vind je terug in ons volledige extra voordelenpakket. De terugbetaling omvat 10 euro per bezoek, met een maximum van 50 euro per kalenderjaar.

Interesse? Stap nu over zonder wachttijd of onderbreking van je wettelijke rechten. Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend huisbezoek van één van onze experts.

Waarom terugbetaling alternatieve geneeskunde?

Er zijn veel aandoeningen waarbij alternatieve geneeskunde een verlichting of zelfs een uitkomst zou zijn. Als we het hebben over alternatieve geneeskunde moet je denken aan disciplines zoals acupunctuur, homeopathie, chiropraxie en ostheopathie. Toch zijn er veel verzekeringen die voor alternatieve geneeskunde geen terugbetaling voorzien.

Tot 10 euro terugbetaling per bezoek

Bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds kan je tot 10 euro per bezoek aan een verstrekker van alternatieve geneeskunde terugbetaald krijgen, en dit tot een bedrag van 50 euro per jaar. De verstrekker moet wel erkend zijn door het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.

Je kan de terugbetaling krijgen door een speciaal formulier te laten invullen door de verstrekker of door ons je rekeningen/attesten op te sturen.

Ook homeopathische geneesmiddelen

Maar het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds gaat bij de terugbetaling van alternatieve geneeskunde verder dan uitsluitend de behandelingen. Ook homeopathische geneesmiddelen worden vergoed met een maximum van 50% van de aankoopprijs en een limiet van 50 euro per jaar per persoon, zonder gezinsplafond. De geneesmiddelen moeten wel voorgeschreven zijn door een erkende arts, aangekocht zijn in een apotheek en op een lijst van de Belgische Apothekersvereniging staan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de terugbetaling van alternatieve geneeskunde bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?