Menu

Welke terugbetaling geldt er voor anticonceptie?

Voor anticonceptie geniet je in veel gevallen van een terugbetaling dankzij de wettelijk verplichte ziekteverzekering. Voor vrouwen jonger dan 25 jaar of vrouwen die genieten van een verhoogde tegemoetkoming voorziet de overheid zelfs een hogere tussenkomst. Wie kiest voor de optionele extra ziekteverzekering MaxiPlan geniet jaarlijks van een bijkomende terugbetaling voor anticonceptie.

Om ongewenste zwangerschappen te vermijden voorziet de wettelijke ziekteverzekering in een terugbetaling van anticonceptie. Voor voorbehoedsmiddelen geldt zelfs een hogere tegemoetkoming voor vrouwen jonger dan 25 jaar of voor vrouwen die genieten van een verhoogde tegemoetkoming. Voor de morning-afterpil genieten alle vrouwen – ongeacht de leeftijd – van deze verhoogde tussenkomst.

Met deze ruime terugbetaling wordt de kostprijs voor voorbehoedsmiddelen bijzonder laag en zijn alle goedgekeurde anticonceptiemiddelen voor iedereen vrij toegankelijk. De terugbetalingen worden meestal direct en automatisch verrekend via het systeem van de derdebetaler.

Je krijgt de extra tegemoetkoming automatisch:

Denk daarbij aan een spiraaltje of een onderhuids implantaat.

Extra terugbetaling

Wie als lid van het VNZ kiest voor de extra ziekteverzekering MaxiPlan, krijgt nog een bijkomende terugbetaling voor anticonceptie. Zo vergoeden we het overblijvende persoonlijk aandeel met een maximum van 25 euro per jaar. Deze extra terugbetaling geldt ongeacht de leeftijd.

De terugbetaling van anticonceptie is slechts één van de vele voordelen van MaxiPlan. Deze extra ziekteverzekering richt zich op de terugbetaling van wettelijke remgelden. Zo krijg je dankzij MaxiPlan 50 % van alle wettelijke remgelden terugbetaald, met een maximum van 1.000 euro per jaar. Daarnaast voorziet MaxiPlan extra terugbetalingen voor tandzorgen, hoorapparaten, geboorteforfait, orthodontie en anticonceptie.

Vragen over de terugbetaling van anticonceptie via de wettelijke ziekteverzekering en aanvullend via MaxiPlan? Contacteer ons gerust.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?