Bij het VNZ mag je rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling van jouw diëtist

Bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds moedigen wij je aan om een diëtist te raadplegen in geval van gewichtsproblemen. Dit door een gedeeltelijke terugbetaling van je diëtistkosten op te nemen in ons uitgebreid voordelenpakket.

Je kan jaarlijks een terugbetaling krijgen van je sessies bij de diëtist en dit tot 10 euro per sessie voor een jaarlijks maximum van 50 euro. De tussenkomst is gelimiteerd tot het door jou betaalde bedrag, lidgeld inbegrepen.

Waarom terugbetaling dieet?

Jij of één van jouw familieleden worstelt al langer met gewichtsproblemen, maar je aarzelt om een diëtist te raadplegen vanwege de kosten? Of misschien ben je al langer in behandeling bij een diëtist maar weet je niet dat je misschien in aanmerking komt voor een gedeeltelijke terugbetaling?

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds investeert graag in jouw gezondheid. Preventie en actief meewerken aan je eigen gezondheid zijn dan ook twee punten die wij graag meenemen in onze denk- en werkwijze. Afvallen op een gezonde, langdurige en verantwoorde wijze komt zo dichter binnen handbereik.

Welke diëtisten komen in aanmerking voor terugbetaling?

Welke diëtisten staan op de lijst voor terugbetalingen? Alle gediplomeerde diëtisten en Weight Watchers. De enige voorwaarde voor de terugbetaling is dat je nog geen wettelijke tussenkomst geniet voor je diëtist.

Hoe een terugbetaling bekomen?

Hoe verkrijgt je als lid van het VNZ de terugbetaling? Het is heel eenvoudig. Je kan het formulier voor de aanvraag tot terugbetaling gewoon downloaden van onze webstek. Dit formulier neem je dan mee naar de diëtist of instelling waar je het door de verstrekker laat invullen en valideren, door middel van een handtekening en/of stempel. Dan bezorg je het ons terug en wij regelen de vergoeding.

Lid worden en ook genieten van een terugbetaling?

Neem dan vlug contact op met onze medewerkers. Maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek van één van onze adviseurs bij jou thuis. Wij lichten graag persoonlijk de talrijke voordelen van het VNZ toe.

Verder kan je ons bereiken in 45 verschillende kantoren in heel Vlaanderen. Wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt.

Onze Toppers