Menu

Het VNZ staat garant voor gedeeltelijke terugbetaling lenzen

Bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds genieten brillen en lenzen dezelfde terugbetaling. Het is heel eenvoudig: het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds betaalt elk jaar 50 euro terug. En met een voorschrift van de oogarts doen we er om de 4 jaar 50 euro bovenop, waardoor dit oploopt tot 100 euro.

Naast de terugbetaling van lenzen hebben wij voor jou nog tal van financiële voordelen in petto. Ontdek alles in ons extra voordelenpakket. Je kan vandaag eenvoudig overstappen, zonder onderbreking of verlies van rechten. Wij doen al het nodige papierwerk. Interesse? Contacteer ons of bel 0800 179 75. Eén van onze adviseurs komt vrijblijvend bij jou thuis langs om alles toe te lichten en te antwoorden op jouw vragen. Je bent ook altijd welkom in één van onze kantoren.

Waarom terugbetaling lenzen?

Een afnemend gezichtsvermogen is geen exclusiviteit voor de senioren. Ook kinderen, tieners en jonge volwassenen kunnen met een dalende gezichtsscherpte te maken krijgen. Onderzoek bij een oogarts kan bepaalde aandoeningen vlugger aan het licht brengen, waardoor je ze ook sneller kan corrigeren.

Het is best mogelijk dat jij of je kind liever geen bril wil maar lenzen. Waarom? Omdat ze discreter zijn of gewoon omdat je ze eenvoudiger in gebruik vindt. Kies je toch voor de bril omdat je denkt dat je daar wel een terugbetaling voor krijgt en lenzen niet? Dat is niet nodig!

Indien een opticien of oogarts je ogen geschikt acht voor lenzen, kan je heel snel al lenzen kopen. Maar hoe zit het met de terugbetaling van de lenzen? Hoeveel krijg je terug en wanneer?

Hoe terugbetaling lenzen verkrijgen?

Wat moet je doen? Je gaat op consultatie bij een oogarts die een voorschrift schrijft. Daarmee ga je naar een erkend optieker. Je vraagt hem bij de aankoop een leveringsattest of een bewijs van aankoop, met vermelding van de aankoopdatum en voorschrijvend arts. Deze documenten geef je dan aan het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds die je de toepasselijke terugbetaling voor lenzen zal geven.

Wil je meer informatie over de terugbetaling van lenzen? Contacteer ons.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?