Terugbetaling lidgeld sportclub tot 30 euro per jaar

Sporten is gezond! Het is om die reden dat het ziekenfonds een (gedeeltelijke) terugbetaling van het lidgeld voorziet, wanneer je je aansluit bij een sportclub of erkend centrum.

De algemene voorwaarden voor de terugbetaling van het lidgeld van een sportclub zijn:

  • Voor iedereen is er een tegemoetkoming door het ziekenfonds wat betreft de aansluiting bij een sportclub en dit ongeacht de leeftijd. Deze bedraagt maximum 30 euro per kalenderjaar.
  • Je bent voor de duur van een sportseizoen aangesloten bij een sportclub, sportdienst of sportcentrum of volgt sportlessen onder begeleiding (minimum 10 lessen).
  • Je bent aangesloten bij een erkende fitnessclub of een centrum voor figuurtraining zoals Infraligne, Bodystyling en Figurel (abonnement met minimum 10 beurten).
  • Je bent ingeschreven voor een initiatiecursus sporten (zoals babyzwemmen of joginitiatie) of je volgt begeleiding bij een BOV-coach (project ‘Beweging Op Verwijzing’).
  • Je neemt deel aan een sportevenement waarvoor je inschrijvingsgeld betaalt.

Waarom terugbetaling lidgeld sportclub?

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds vindt het belangrijk dat iedereen zo gezond en fit mogelijk door het leven gaat. Voor een optimale gezondheid is sporten en in beweging blijven van groot belang. Als men teveel voeding tot zich neemt en te weinig beweegt, kunnen er diverse lichamelijke aandoeningen ontstaan, zoals bijvoorbeeld zwaarlijvigheid en een cholesterolverhoging. Het is belangrijk om preventief maatregelen te treffen om lichamelijke aandoeningen zoveel mogelijk te beperken. Essentieel is daarom het opbouwen of behouden van een goede conditie.

Welke sportclubs?

Wil je weten welke sportclubs in aanmerking komen voor een terugbetaling van je lidgeld? Dan kan je bij ons terecht voor meer informatie.

Overstappen?

Overstappen is geen enkel probleem. Er geldt geen wachttijd. Eén van onze adviseurs komt op afspraak bij je langs om het volledige voordelenpakket toe te lichten. Maak vandaag nog je afspraak.

Onze Toppers