Menu

Welke terugbetaling geldt voor oordoppen op maat?

Er bestaan verschillende redenen om te kiezen voor oordoppen op maat. Achterliggend geldt steeds dezelfde motivatie: je gehoor beschermen voor schadelijke invloeden van buitenaf. Je kan oordoppen op maat laten maken om heerlijk te slapen, om muziekfestivals te bezoeken of om te gaan zwemmen. De aanvullende verzekering van het VNZ voorziet een terugbetaling van 50 % voor oordoppen op maat, met een maximum van 50 euro. Lees hier alles over de terugbetaling van oordoppen op maat door het VNZ.

Steeds meer jongeren beseffen dat luide muziek een risico betekent op blijvende gehoorschade. De wetenschappelijke naam hiervoor is tinnitus. Wanneer knallende beats of stevige gitaarrock leiden tot een eindeloze tuut in de oren, zorgt dit lange tijd of zelfs levenslang voor een zware last. Slechts één ding biedt bescherming tegen tijdelijke of permanente gehoorschade: oordoppen op maat.

Vals veiligheidsgevoel

De wegwerpoordoppen die festivalorganisatoren verplicht ter beschikking moeten stellen, geven jammer genoeg een vals gevoel van veiligheid. Deze ‘watjes’ beschermen amper je gehoororgaan.

Oordoppen op maat bieden een dubbel voordeel. Enerzijds beschermen ze je gehoor, maar ze garanderen ook een optimale muziekbeleving.

Andere redenen

Naast het veilig bezoeken van festivals of fuiven bestaan er nog andere redenen om oordoppen op maat te laten maken. Denk daarbij aan een snurkende partner of oordoppen die je beschermen tegen het zwemmen. Oordoppen op maat worden niet alleen gemaakt op maat van jouw gehoorgang, ze worden ook volledig afgestemd op het beoogde doel.

Terugbetaling oordoppen op maat

Alle leden van het VNZ genieten dankzij de ledenbijdrage van een aanvullende ziekteverzekering. Deze aanvullende verzekering voorziet een terugbetaling van 50 procent voor het laten maken van oordoppen op maat bij een audicien of audioloog. De gemiddelde kostprijs van oordoppen op maat bedraagt 100 euro, waarvan je dus 50 euro terugkrijgt. De productietijd van oordoppen op maat duurt zo’n tweetal weken. Ga dus tijdig langs als je een festival of fuif in het vooruitzicht hebt.

Vragen over de terugbetaling van oordoppen op maat? Contacteer ons gerust.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?