Menu

Wat bedraagt de terugbetaling van orthodontie voor mijn kind?

Zeer weinig kinderen ontsnappen er nog aan: een behandeling met orthodontie voor mooie en rechte tanden. Orthodontie voor een kind wordt door de wettelijke ziekteverzekering slechts gedeeltelijk terugbetaald. Als ouders moet je zelf nog een groot deel voor je rekening nemen. Gelukkig voorziet het VNZ via zijn aanvullende verzekering een zeer ruime extra terugbetaling van de orthodontie voor je kind. Deze terugbetaling van orthodontie voor je kind geldt uiteraard alleen voor onze leden. Lees hier hoe je lid kan worden van het VNZ.

Mensen met scheve en onverzorgde tanden krijgen in onze maatschappij minder kansen dan anderen. Een mooi en gaaf gebit vinden potentiële werkgevers zo goed als vanzelfsprekend. Vrijwel standaard wordt een kind met scheve tanden naar de orthodont gestuurd voor een behandeling.

Dit was enkele decennia geleden niet het geval. Kinderen met een beugel waren toen een uitzondering, nu zijn ze eerder de regel. Deze evolutie vraagt uiteraard een hele investering van de ouders, want de verplichte ziekteverzekering dekt hooguit 1.000 euro van de volledige orthodontiebehandeling.

Wat is de terugbetaling van orthodontie voor mijn kind via de aanvullende verzekering?

Elk ziekenfonds heeft zijn eigen aanvullende verzekering met eigen bedragen voor de terugbetaling van orthodontie voor je kind. Wij raden dan ook aan dit bedrag na te kijken. Zo krijg je bij het VNZ een uiterst hoge extra terugbetaling van 450 euro. Wil je als lid van het VNZ nog meer terugbetaling? Dat kan perfect via de extra verzekering TandPlus en/of MaxiPlan, maar hier gelden wel wachttijden. Ontdek hier de voordelen van TandPlus en MaxiPlan.

Welke voorwaarden gelden voor de terugbetaling van orthodontie voor mijn kind?

Een vroege orthodontische behandeling – voor 9 jaar – komt niet in aanmerking voor terugbetaling. Daarnaast moeten we de aanvraag vóór de 15de verjaardag ontvangen. De tegemoetkoming is uiterlijk mogelijk tot 22 jaar.

De terugbetaling orthodontie voor je kind tot 450 euro standaard of tot 750 euro voor zeer lange behandelingen geldt alleen als je ook een terugbetaling van de verplichte ziekteverzekering geniet met een aanvraag aan de adviserend arts. Het bedrag varieert volgens de duur van je behandeling. Lees hier alle details over de terugbetaling van orthodontie voor je kind.

Lid worden van het VNZ? Overstappen is zeer gemakkelijk en eenvoudig. Ontdek hier hoe dit verloopt. Je behoudt alle wettelijke rechten. Er is geen wachttijd. Wij regelen de volledige administratieve afhandeling. Je geniet als VNZ-lid van tal van extra voordelen en terugbetalingen.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?