Menu

Welke terugbetaling orthodontie bestaat er voor volwassenen?

Steeds meer volwassenen kiezen voor orthodontie om een mooi en gaaf gebit te verkrijgen. Een terugbetaling is hiervoor vanuit de wettelijke verplichte ziekteverzekering niet voorzien. In de aanvullende ziekteverzekering van het VNZ zit er wel een eenmalige terugbetaling van orthodontie voor volwassenen. Deze terugbetaling voorziet een som van 150 euro na zes maanden behandeling. Je vindt hier alle info over de eenmalige terugbetaling van orthodontie aan volwassenen.

Vandaag de dag is het perfect normaal dat kinderen naar de orthodont gaan. Een kind met een beugel is eerder standaard dan uitzondering. In het verleden was dit niet het geval. Enkele decennia geleden was het belang van rechte tanden in onze samenleving nog niet zo belangrijk. Vandaag de dag mis je maatschappelijke kansen – bijvoorbeeld tijdens het solliciteren – wanneer je met een onverzorgd, scheef gebit voor de dag komt.

Vele ouders van kinderen enkele decennia geleden hadden de financiële middelen niet om met hun kinderen naar de orthodont te gaan of beseften het belang hier niet van. Daardoor hebben sommige volwassenen nog scheve tanden, iets dat ze graag zouden willen rechtzetten. Dit kan perfect, mits een behandeling bij een orthodont.

De verplichte ziekteverzekering vanuit het Riziv voorziet voor volwassenen geen enkele terugbetaling van orthodontie. Voor kinderen is dat wel het geval. Vanuit het VNZ willen we volwassenen die deze moedige stap zetten toch een duwtje in de rug geven. Zo voorziet onze aanvullende ziekteverzekering na zes maanden behandeling een terugbetaling van 150 euro voor orthodontie voor volwassenen. Het gaat hier om een eenmalige uitbetaling.

Wil je als lid van het VNZ nog meer terugbetaling? Dat kan perfect via de extra verzekering TandPlus en/of MaxiPlan, maar hier gelden wel wachttijden. Ontdek hier de voordelen van TandPlus en het MaxiPlan.

Wanneer kan je als volwassene genieten van deze terugbetaling voor orthodontie?

De terugbetaling van orthodontie voor volwassenen is uitsluitend voorzien voor de leden van het VNZ. Iedereen kan evenwel lid worden. Onze leden genieten van vele extra voordelen en terugbetalingen.

Overstappen van je bestaande ziekenfonds naar VNZ is bijzonder eenvoudig. Je behoudt alle wettelijke rechten. Er geldt geen wachttermijn. Wij zorgen voor de administratieve afhandeling met je bestaande ziekenfonds. Ontdek hier hoe je lid kan worden van het VNZ.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?