Menu

Bij het VNZ terugbetaling orthodontie van 450 euro en meer

Als je vóór de vijftiende verjaardag van je kind een behandeling in orthodontie hebt gestart, heb je bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds recht op een gedeeltelijke terugbetaling van deze kosten. Je kan zonder onderbreking of verlies van wettelijke rechten naar ons overstappen. Interesse? Onze adviseurs komen op afspraak vrijblijvend bij jou thuis langs. Maak hier je afspraak of bel gratis 0800 179 75. Wij doen voor jou alle nodige papierwerk.

Voor de stralende glimlach van je kind heb je soms orthodontie nodig. Wij hebben hier een specifieke tussenkomst voor. Deze tussenkomst is enkel geldig wanneer een adviserend arts orthodontie als de oplossing voorschrijft. Als je vervolgens bij een orthodontist bent geweest en een afspraak voor het plaatsen van het apparaat hebt gemaakt, kan je een terugbetaling van 150 euro voor orthodontie krijgen.

Extra tussenkomst van 150 euro

Indien je elke maand naar de orthodontist gaat ter controle, bieden wij ook daar een tussenkomst voor. Na de zes consultaties (6 maanden) krijg je van ons opnieuw een terugbetaling van 150 euro. Na 12 maanden krijg je alweer 150 euro, na 30 maanden nog eens 150 euro en na 36 maanden krijg je nogmaals 150 euro.

In totaal terugbetaling orthodontie tot 750 euro?

De totale terugbetaling van orthodontiekosten kan in geval van een langdurige orthodontiebehandeling dus oplopen tot maximaal 750 euro. Bij een normale behandeling bedraagt de extra tussenkomst doorgaans minstens 450 euro.

Hoe terugbetaling orthodontie verkrijgen?

Om van deze tussenkomst te kunnen genieten, hoef je enkel een getuigschrift van de zittingen binnen te brengen en wij zorgen automatisch voor de terugbetalingen. Als je niet in aanmerking komt voor een wettelijke tussenkomst, bijvoorbeeld volwassenen of jongeren boven de 15 jaar, hebben wij een eenmalige terugbetaling ontwikkeld.

Na de plaatsing van het apparaat en de 6 maanden behandeling, betalen wij een bedrag van 150 euro terug. Je moet hiervoor enkel een bewijs van de orthodontist binnenbrengen.

Vragen? Altijd welkom

Als je nog vragen hebt over de terugbetaling voor orthodontie kan je steeds in één van onze kantoren advies vragen. Onze medewerkers zullen u met alle plezier verder helpen. U kan natuurlijk ook altijd even een kijkje nemen op onze webstek. Maak hier een afspraak met één van onze adviseurs.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?