Menu

Van ziekenfonds overstappen? Dat is bijzonder eenvoudig!

Wil je overstappen van ziekenfonds? Dat is perfect mogelijk en zelfs heel eenvoudig te regelen. Voor de wettelijke terugbetalingen van de verplichte ziekteverzekering loont een overstap niet. Via de ledenbijdrage geniet je bij elk ziekenfonds evenwel ook van een aanvullende ziekteverzekering met heel wat extra voordelen en terugbetalingen. Wanneer je deze vergelijkt, is overstappen van ziekenfonds vaak wel een goede keuze. Het VNZ werkte een aanvullend voordelenpakket uit met extra’s voor alle leeftijden. In combinatie met onze klantgerichte dienstverlening zijn we een uiterst aantrekkelijk ziekenfonds en ontvangen we jaarlijks duizenden nieuwe leden die overstappen. Heb je de voordelen van het VNZ ontdekt en wil je overstappen naar ons ziekenfonds? Regel hier je inschrijving bij het VNZ als mutualiteit.

Voor de wettelijke terugbetalingen van de verplichte ziekteverzekering moet je niet overstappen en veranderen van ziekenfonds. Deze terugbetalingen zijn bij elk ziekenfonds exact hetzelfde. Overstappen naar een ander ziekenfonds is mogelijk wel interessant voor de aanvullende ziekteverzekering. Je geniet van deze aanvullende terugbetalingen en voordelen dankzij je jaarlijkse ledenbijdrage.

Het VNZ werkte een sterk voordelenpakket uit waarbij we voordelen hebben voor elke leeftijd. Denk daarbij allereerst maar aan onze mooie geboorte- en adoptiepremie en interessante luierpremies voor kersverse ouders. Andere voordelen en terugbetalingen zijn dan weer voor alle leeftijden: terugbetaling van het lidmaatschap van sport- of fitnessclubs, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of brillen en lenzen.

Ontdek hier het volledige pakket aan voordelen en terugbetalingen.

Hoe overstappen naar ziekenfonds van het VNZ?

Overstappen naar het VNZ als ziekenfonds is bijzonder eenvoudig. Er geldt geen wachttijd, alle rechten blijven behouden. Wij regelen de overstap administratief met je oude ziekenfonds. Je kan overstappen naar ons op vier manieren:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze 45 kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Jezelf extra beschermen?

Voor onze leden werkten we nog verschillende extra verzekeringen uit die een bijkomende bescherming voorzien:

Een sportieve en gezonde levensstijl

Een gezonde en sportieve levensstijl bevorderen, behoort ook tot onze ambities. We doen dit met uiteenlopende initiatieven, waaronder advies, tips, gerichte terugbetalingen, extra voordelen,… Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds

Unieke missie

Een optimale dienstverlening voorzien voor onze leden, vormt onze allergrootste bekommernis. We zijn een Vlaamse en ongebonden organisatie die los staat van politieke partijen, vakbonden en maatschappelijke zuilen. We streven steeds naar een maximale keuzevrijheid, zowel voor de patiënt als de zorgverstrekker. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?