Menu

Welk ziekenfonds kiezen? Hoe weet ik welke ziekteverzekering bij mij past?

Een ziekenfonds kiezen is verplicht. Je moet je dus aansluiten bij een ziekenfonds zodat je kan genieten van de verplichte ziekteverzekering. Maar hoe weet je welk ziekenfonds bij jou past? Op vlak van wettelijke terugbetalingen zijn er geen verschillen tussen de ziekenfondsen onderling. Toch is het heel belangrijk om bewust een ziekenfonds te kiezen, aangezien je via de ledenbijdrage ook geniet van een pakket aanvullende voordelen en terugbetalingen. Ontdek hier alvast het aantrekkelijke pakket aanvullende voordelen en extra terugbetalingen van het VNZ. Ben je overtuigd van onze voordelen? Word dan hier eenvoudig lid.

Iedereen moet een ziekenfonds kiezen wanneer hij of zij een eigen inkomen verwerft. Het is niet altijd eenvoudig om te weten welk ziekenfonds het beste bij mij past. Met het VNZ maak je altijd de juiste keuze.

Het VNZ werkte een aantrekkelijk pakket aanvullende voordelen en terugbetalingen uit voor elke leeftijd. Denk daarbij aan de geboorte- en adoptiepremie of luiers voor kersverse ouders. Voor andere leeftijden hebben we dan weer de terugbetalingen van het lidmaatschap van sport- of fitnessclub, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of terugbetaling van brillen en lenzen. Voor elk voordeel of iedere terugbetaling streven we naar een maximale keuzevrijheid. Je bent niet gebonden aan onze vaste aanbieders of specifieke productkeuzes.

Je ziekenfonds kunnen kiezen? Aansluiten is eenvoudig

Heb je een ziekenfonds kunnen kiezen dat bij jou past? Je bent alvast welkom in één van onze 45 kantoren en 230 postbussen. Je kan op verschillende manieren je lidmaatschap eenvoudig regelen:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Wil je een ander ziekenfonds kiezen dan je huidige mutualiteit? Geen probleem, overstappen is bijzonder eenvoudig. Alles wordt voor jou geregeld. Je behoudt alle wettelijke rechten en er geldt geen wachttijd.

Hospitalisatie, tanden en remgelden

Wil je extra bescherming? Bekijk dan onze optionele aanvullende verzekeringsmogelijkheden:

Aandacht voor preventie

Als ziekenfonds besteden we veel aandacht aan een gezonde en sportieve levensstijl. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds.

Ongebonden, Vlaams en neutraal

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds is fier op zijn onafhankelijkheid en Vlaams karakter. Wij zijn vooreerst een klantgerichte organisatie waar onze leden kunnen rekenen op een vriendelijke, snelle en kwalitatieve dienstverlening. Wij werken volledig onafhankelijk van vakorganisaties, politieke partijen of maatschappelijke koepels. De vrijheid van de patiënt en de zorgverstrekker stellen we centraal. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?