Menu

Welke mutualiteit is voor jou de beste keuze?

Wat is de beste mutualiteit? Deze vraag valt bijzonder moeilijk te beantwoorden. Bovendien is de beste mutualiteit voor elke persoon mogelijk een andere. Verschillende elementen bepalen welke mutualiteit voor jou de beste is. Op vlak van verplichte wettelijke ziekteverzekering verschillen de mutualiteiten onderling niet. Uiteraard heb je wel verschillen in klantvriendelijkheid en klantgerichte aanpak. Waar voel jij je het beste thuis? Daarnaast ontwikkelde elke mutualiteit nog een aanvullend pakket van extra voordelen en terugbetalingen. Welke mutualiteit voor jou de beste is, hangt ook van de specifieke samenstelling van dit pakket. Voor welke voordelen en terugbetalingen kom jij  in aanmerking? Vanuit het VNZ adviseren wij steeds om goed te vergelijken. Komt het VNZ voor jou als beste mutualiteit uit de bus? Aarzel dan niet om lid te worden. Regel hier meteen je inschrijving bij het VNZ.

Te weinig mensen vragen zich af wat voor hun de beste mutualiteit is. Al te vaak sluiten mensen bij het verlaten van de ouderlijke huis zich automatisch aan bij hetzelfde ziekenfonds als de ouders. Dit hoeft evenwel niet. Wanneer je proactief onderzoekt welke mutualiteit voor jou de beste keuze is, dan verdien je mogelijk heel wat euro’s dankzij de extra terugbetalingen en voordelen.

Bij elke mutualiteit geniet je dezelfde rechten op de wettelijke verplichte ziekteverzekering. Voor de aanvullende ziekteverzekering – dankzij je ledenbijdrage geniet je hier automatisch van – bestaan er wel verschillen. Het VNZ werkte een uiterst gevarieerd aanvullend voordelenpakket uit, zodat we als mutualiteit voor alle leeftijden vaak de beste keuze zijn.

Jonge ouders genieten van een aantrekkelijke geboorte- en adoptiepremie en interessante luierpremies. Leden van variërende leeftijdscategorieën vinden hun gading dan weer in uiteenlopende terugbetalingen en voordelen, waaronder lidmaatschap van sport- of fitnessclubs, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of brillen en lenzen.

Ontdek hier het volledige pakket aan voordelen en terugbetalingen.

Is het VNZ de beste mutualiteit voor jou?

Komt het VNZ als beste mutualiteit voor jou uit de bus? Fantastisch, je kan op vier manieren eenvoudig lid worden bij ons.

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze 45 kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Nog extra troeven?

Naast de verplichte en de aanvullende ziekteverzekering biedt het VNZ nog bijkomende optionele verzekeringen aan voor extra bescherming. Ontdek onze mogelijkheden voor:

Ziekte voorkomen!

Als mutualiteit willen we onze leden maximaal helpen in hun streven naar een gezonde en sportieve levensstijl. Ook dat behoort volgens onze visie tot de opdrachten van een ziekenfonds. We ondernemen hiervoor voor onze leden talrijke initiatieven. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds

Onze missie en visie?

Het VNZ streeft als moderne organisatie naar de beste dienstverlening voor onze leden. Daarbij blijven we trouw aan onze waarden: Vlaams, ongebonden en neutraal. We staan dan ook volledig los van politieke partijen of vakbonden. We hechten het grootste belang aan keuzevrijheid, zowel voor de patiënt als de zorgverstrekker. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?