Menu

Welke mutualiteit kiezen?

Welke mutualiteit moet je kiezen? Geen eenvoudige vraag, toch besteed je best wat tijd aan het zoeken naar het juiste antwoord. Het kiezen van de juiste mutualiteit kan je namelijk heel wat voordelen opleveren. Dat geldt niet voor de verplichte wettelijke ziekteverzekering. Welke mutualiteit je ook kiest, deze bedragen zijn overal hetzelfde. De aanvullende verzekering verschilt van mutualiteit tot mutualiteit, waardoor het belangrijk is om weloverwogen te kiezen. Bij het VNZ ben je zeker van een ijzersterk aanvullend pakket van extra voordelen en terugbetalingen. Onze aanvullende ziekteverzekering biedt leden van alle leeftijden aantrekkelijke voordelen. Een andere reden om voor het VNZ als mutualiteit te kiezen, is onze grote focus op keuzevrijheid en klantvriendelijkheid. Deze kernwaarden trekken we doorheen onze volledige werking. Wil je kiezen voor het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ) als jouw mutualiteit. Word dan hier eenvoudig lid.

Je bent in ons land verplicht om een mutualiteit te kiezen wanneer je de ouderlijke woning verlaat. Door je aansluiting geniet je van de wettelijke ziekteverzekering. We raden aan om steeds weloverwogen een mutualiteit te kiezen, waarbij je ook kijkt naar het pakket van extra voordelen en terugbetalingen van de aanvullende verzekering. Deze aanvullende verzekering krijg je dankzij je ledenbijdrage.

Terugbetalingen voor alle leeftijden

Het VNZ werkte zorgvuldig een pakket voordelen en terugbetalingen uit voor alle leeftijden. Jonge ouders genieten van onze geboorte- en adoptiepremie of de luierpremies. De jaarlijkse terugbetalingen van bijvoorbeeld het lidmaatschap van sport- of fitnessclub, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of brillen en lenzen richten zich dan weer op leden van uiteenlopende leeftijden.

Hoe moet je aansluiten na het kiezen van een mutualiteit?

Aansluiten bij het VNZ is bijzonder eenvoudig. Wij bieden vier verschillende manieren aan. Bekijk hier onze vier manieren en kies wat jij het gemakkelijkst vindt.

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Wil je veranderen en een andere mutualiteit kiezen? Dit perfect, zonder wachttijd en met behoud van al je wettelijke rechten. Wij regelen al het nodige met je bestaande ziekenfonds.

Optionele verzekeringen met extra bescherming

Verwacht je extra bescherming? Onze leden kunnen optioneel intekenen op onze formules voor:

Een sportieve en gezonde levensstijl

Een sportieve en gezonde levensstijl is belangrijk voor ieder van ons. Als preventief ziekenfonds ondersteunen we onze leden in dit streven. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds.

Onafhankelijk en Vlaams

Onze leden een klantgerichte dienstverlening verzekeren. Dat vormt de grootste ambitie van het VNZ. Wij doen dit als moderne Vlaamse organisatie vanuit een onafhankelijke en neutrale positie. Wij hebben geen enkele band met vakbonden of politieke partijen. De keuzevrijheid voor patiënt en zorgverstrekker vormt voor ons het allerhoogste goed. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?