Menu

Een ziekenkas in België nodig?

In België sluit iedereen zich aan bij een ziekenkas, ook wel ziekenfonds of mutualiteit genaamd. Een aansluiting bij een Belgische ziekenkas is verplicht. Pas dan geniet je van de terugbetalingen van de wettelijke ziekteverzekering. Je kan kiezen tussen verschillende ziekenfondsen. Elke Belgische ziekenkas biedt exact dezelfde wettelijke ziekteverzekering van het RIZIV. Wel verschillen de ziekenfondsen onderling op vlak van extra voordelen en terugbetalingen via de aanvullende verzekering. Vooraleer je lid wordt van een ziekenkas in België vergelijk je best de verschillende ziekenfondsen. Als je overtuigd bent van de voordelen van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ), dan kan je hier eenvoudig aansluiten. Ook overstappen van een bestaande ziekenkas in België is eenvoudig, je behoudt alle wettelijke rechten.

Het VNZ stelde als ziekenkas in België een uiterst aantrekkelijk pakket samen van extra voordelen en terugbetalingen. Daarbij hebben we voor elke generatie een interessant voordelenpakket.

Met onze geboorte- en adoptiepremie of de terugbetalingen van luiers spreken we de jongere generaties aan. Leden van andere leefden halen dan weer voordeel uit het lidmaatschap van sport- of fitnessclubs, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of terugbetaling van brillen en lenzen. Ons voordelenpakket spreekt uiteenlopende leeftijden aan.

Binnen onze aanvullende ziekteverzekering kiezen we bewust voor een maximale vrijheid voor onze leden, zonder vaste aanbieders of door ons vastgelegde keuzes.

Altijd bij jou in de buurt

Wij bouwden als Belgische ziekenkas in ons werkingsgebied een sterk fysiek netwerk uit van 45 kantoren en 230 postbussen. Daarnaast waarderen onze klanten onze sterke  dienstverlening, met een goed uitgebouwd online loket. Word lid op één van deze vier manieren:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

In België kan je eenvoudig van ziekenkas veranderen. Je hoeft geen wachttijd te respecteren. Wij regelen de volledige administratieve afhandeling voor jou.

Hospitalisatie- en tandverzekering

Optioneel kunnen onze leden kiezen voor extra bescherming via onze:

Preventief ziekenfonds

Ook ziektepreventie staat centraal in onze werking, waarbij we onze leden op een positieve manier helpen bij het nastreven van een gezonde levensstijl. Dit gebeurt op talrijke manieren, ook via onsze pakket van extra voordelen en terugbetalingen. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds

Unieke missie

Als Vlaams & Neutraal Ziekenfonds zijn we één van de oudste ziekenfondsen van het land. Lees hier alles over onze geschiedenis. Wij streven naar een vriendelijke, snelle en kwalitatieve dienstverlening. Wij blijven als ziekenfonds bewust neutraal en ongebonden en hebben geen banden met vakorganisaties, politieke partijen of maatschappelijke zuilen. De vrijheid van de patiënt en de zorgverstrekker staat bij ons altijd centraal. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?