Menu

Hoe kies je een ziekenkas? Aansluiten is alvast eenvoudig!

Hoe aansluiten bij een ziekenkas? Administratief is dit bijzonder eenvoudig en heel snel gedaan. Wél is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. De wettelijke ziekteverzekering is voor elke ziekenkas hetzelfde. Dat geldt niet voor het aanvullende pakket van terugbetalingen en voordelen. Vooraleer je gaat aansluiten bij een bepaalde ziekenfonds, adviseren we steeds om de voordelenpakketten onderling te vergelijken. Ontdek hier alvast de extra terugbetalingen en voordelen van het VNZ. Hoe kan je bij ons als ziekenkas aansluiten? Dat bepaal jij! Wij bieden vier manieren aan om eenvoudig lid te worden. Er gelden geen wachttijden. Bij een overstap van een andere ziekenkas behoud je alle rechten.

Het aansluiten bij een ziekenkas zoals het VNZ verloopt bijzonder eenvoudig. Ook overstappen behoort altijd tot de mogelijkheden. In dat geval regelen wij alle formaliteiten. Je verliest daarbij geen rechten. Er geldt ook geen enkele wachttermijn.

Aansluiten bij een ziekenkas is verplicht, zodat je geniet van de wettelijke terugbetalingen. De terugbetalingen van deze verplichte verzekering is bij elke ziekenkas hetzelfde. Wel verschillen de ziekenkassen onderling op vlak van aanvullende voordelen en terugbetalingen.

Het VNZ is er voor iedereen

Aansluiten bij het VNZ als ziekenkas is altijd de juiste keuze. Via de jaarlijkse ledenbijdrage geniet je van ons volledig pakket aan extra voordelen en terugbetalingen. In elke levensfase kan je op ons rekenen.

Jonge ouders genieten van onze geboorte- en adoptiepremie en de premies voor luiers. Ook voor andere leden hebben we heel wat interessante voordelen en terugbetalingen in petto. Denk daarbij aan: lidmaatschap van sport- of fitnessclubs, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of terugbetaling van brillen en lenzen. Dit is evenwel niet alles. Ontdek hier ons volledig overzicht. Keuzevrijheid staat binnen onze extra voordelen en terugbetalingen centraal. Jij bepaalt steeds de aanbieder en maakt vrij eventuele productkeuzes.

Hoe aansluiten bij de ziekenkas van het VNZ?

  1. Regel je lidmaatschap snel en eenvoudig online
  2. Maak een afspraak in één van onze 45 kantoren
  3. Maak een videoafspraak
  4. Wij komen op afspraak bij je thuis langs

Extra bescherming gewenst?

Onze leden kunnen – indien gewenst – kiezen voor extra terugbetalingen via één van onderstaande optionele verzekeringen:

Streven naar een gezonde levensstijl

Veel leden die bij het VNZ als ziekenkas aansluiten, streven naar een gezonde en sportieve levensstijl. Wij helpen hen graag daarbij. Ontdek hier alles over onze aanpak als preventief ziekenfonds

Unieke missie

Het VNZ is een Vlaamse en neutrale ziekenkas in België. Wij streven naar een klantgerichte dienstverlening en zijn ongebonden van elke politieke partij, vakbond of maatschappelijke zuil. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?