Menu

Een ziektekostenverzekering afsluiten?

Een ziektekostenverzekering afsluiten doe je in ons land via een ziekenfonds naar keuze. In feite sluit je bij een ziekenfonds niet één ziektekostenverzekering af, maar combineer je automatisch meerdere verzekeringen. Allereerst heb je de wettelijk verplichte ziektekostenverzekering. Welk ziekenfonds je ook selecteert om je ziektekostenverzekering te laten afsluiten, je geniet van exact dezelfde terugbetalingen. Daarnaast heb je nog de aanvullende ziektekostenverzekering. Het afsluiten hiervan verloopt via het betalen van de jaarlijkse ledenbijdrage aan je ziekenfonds. Deze aanvullende ziektekostenverzekering verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds en omvat een pakket van extra terugbetalingen en voordelen. Overtuigd van het VNZ en wil je de ziektekostenverzekering bij ons afsluiten? Word hier eenvoudig lid.

Iedereen in ons land is verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Dit is gratis. De terugbetalingen voor ziekte en hospitalisatie zijn voor iedereen hetzelfde, ongeacht bij welk ziekenfonds je aansluit. De hoogte en voorwaarden van de wettelijke terugbetalingen worden bepaald door het RIZIV.

De aanvullende ziekteverzekering van het VNZ richt zich op onze leden en heeft voor elke leeftijdscategorie aantrekkelijke voordelen en extra terugbetalingen. Jonge ouders genieten van de geboorte- en adoptiepremie of de subsidies luiers. Het volledige pakket biedt voor elke leeftijd interessante mogelijkheden: lidmaatschap van sport- of fitnessclubs, psychologische bijstand, vaccinaties, tandzorgen of terugbetaling van brillen en lenzen.

Een ziektekostenverzekering afsluiten bij het VNZ?

Wil je een ziektekostenverzekering afsluiten bij het VNZ? Je bent alvast welkom in één van onze 45 kantoren. Ook online kan je aansluiten. We zetten onze mogelijkheden om aan te sluiten graag op een rij:

  1. Regel je lidmaatschap online
  2. Maak een afspraak in één van onze kantoren
  3. Met videoafspraak
  4. Wij komen bij je thuis langs

Ben je lid van een ander ziekenfonds? Overstappen naar het VNZ is geen enkel probleem. Er geldt geen wachttijd, je behoudt alle wettelijke rechten. Wij regelen de volledige administratie van je overstap.

Naast je basisaansluiting waarvoor je de wettelijke ziekteverzekering en onze aanvullende ziekteverzekering krijgt, kan je als lid van het VNZ nog bijkomende optionele ziektekostenverzekeringen afsluiten. Zo geniet je van extra specifieke bescherming:

Veel aandacht voor ziektepreventie

Binnen onze werking als ziekenfonds krijgt ziektepreventie veel aandacht. Op tal van manieren ondersteunen we onze leden op weg naar een gezonde en sportieve levensstijl. Lees hier alles over het VNZ als preventief ziekenfonds

Ongebonden Vlaamse organisatie

Het VNZ is bewust neutraal en ongebonden. Onze leden kunnen rekenen op een klantvriendelijke dienstverlening. Wij onderhouden geen structurele banden met bepaalde vakorganisaties of- , politieke partijen. Lees hier alles over onze missie.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?