Op zoek naar een arts?

Ben je op zoek naar een arts in jouw regio? Er bestaat geen officieel overzicht van alle artsen binnen een bepaald gebied. Wanneer je op zoek bent naar een arts in jouw gemeente of regio, dan gebruik je best de webstek van de Orde der Artsen. De inschrijving bij de Orde is verplicht voor alle artsen die in België tijdelijk of definitief geneeskunde willen beoefenen. Via deze link kan je per gemeente of specialisatie eenvoudig op zoek naar de contactgegevens van elke arts.

Zoek een arts via de webstek van de Orde der Artsen

Wanneer je nieuw bent in een bepaalde gemeente of stad of je bent op zoek naar een arts met een specifieke specialisatie, dan is de zoekmotor van de Orde der Artsen bijzonder handig. Je vindt niet alleen een overzichtslijst van alle artsen in een gemeente. Bij elke arts staat meteen het specialisme vermeld, inclusief het professioneel adres en de contactgegevens.

Via een handige lijst met alle specialismen, kan je ook de artsen zoeken die zich specialiseren in een bepaald vakgebied. Daarnaast kan je ook gericht op de naam van een arts iemands contactgegevens snel vinden.

Is een bepaalde arts geconventioneerd?

Wanneer je op zoek was naar een bepaalde arts én je hebt deze gevonden, dan kan je eenvoudig via de webstek van het Riziv controleren of deze al dan niet geconventioneerd is. De link hiervoor vind je onder de rubriek ‘Handige toepassingen’ op de webstek www.vnz.be.

Een arts die geconventioneerd is, past de officiële tarieven toe. Wanneer iemand gedeeltelijk geconventioneerd is, dan past hij de officiële tarieven toe op bepaalde tijdstippen. Dit kan op bepaalde dagen of uren zijn, maar ook op bepaalde plaatsen. Denk daarbij aan het onderscheid tussen een privépraktijk of een praktijk in het ziekenhuis. Sommige artsen zijn dan weer volledig niet geconventioneerd en hanteren eigen vrije honoraria.

Omdat de terugbetaling steeds beperkt blijft tot de wettelijke tarieven, vinden we het vanuit het VNZ belangrijk dat je vooraf goed weet welke artsen geconventioneerd zijn en welke niet.

Overstappen naar het VNZ is gemakkelijk en eenvoudig. Word lid.

Ontdek hier onze talrijke voordelen en terugbetalingen.

Op zoek naar een arts? Gebruik dan deze handige link van de Orde der Artsen.

Onze Toppers