Menu

Zoek je naar een bepaalde dokter?

Er bestaan tal van redenen om op zoek te gaan naar een specifieke dokter. Misschien zoek je een dokter als huisarts in een gemeente waar je nieuw bent? Misschien zoek je een dokter met een bepaald specialisme? Mogelijk zoek je een dokter op basis van zijn of haar naam? De webstek van de Orde der Artsen biedt een handig overzicht van alle artsen. Deze databank kan je via een handige zoekmachine op verschillende manieren doorzoeken.

Klik op deze link wanneer je op zoek bent naar een bepaalde dokter. Je krijgt alle contactgegevens per gevonden dokter.

Zoek en vind elke dokter met de webstek van de Orde der Artsen

Wanneer een arts in België tijdelijk of definitief de geneeskundige wilt beoefenen, dan is hij verplicht zich te registreren bij de Orde der Artsen. De Orde heeft dus een perfect overzicht en kan je helpen wanneer je op zoek bent naar een dokter. Je kan de zoekmachine op verschillende manieren gebruiken.

Wanneer je een gemeente aangeeft, dan krijg je een overzicht van alle artsen en dokters in deze gemeente. Je kan dit eventueel combineren met een bepaald specialisme. Daarnaast kan je ook over heel het land via een overzichtelijk uitklapmenu alle dokters opvragen van een bepaald specialisme. Ook kan je eenvoudig zoeken op naam. Bij elke gevonden dokter staat het specialisme vermeld alsook het professioneel werkadres met telefoonnummer.

Zoek je een dokter die geconventioneerd is?

Wanneer je een bepaalde dokter gevonden hebt, kan je via de website van het RIZIV controleren of deze dokter al dan niet geconventioneerd is. Wanneer je zoekt naar een dokter om langs te gaan voor een raadpleging, is dat van groot belang. Geconventioneerde dokters gebruiken de wettelijk vastgelegde tarieven. Niet-geconventioneerde dokters zijn vrij om hun honorarium te bepalen. Mogelijk betaal je dus meer.

De wettelijke terugbetaling blijft dan beperkt tot het voorziene bedrag, waardoor je zelf een groter deel moet betalen. Sommige dokters zijn dan weer deels geconventioneerd, beperkt tot bepaalde tijdstippen of locaties (bijvoorbeeld: ziekenhuis versus privé).

De link voor de webstek van het Riziv vind je onder de rubriek ‘Handige toepassingen’ op de webstek van www.vnz.be.

Wil je overstappen naar het VNZ als je nieuw ziekenfonds? Dit is gemakkelijk en eenvoudig. Word lid.

Ontdek hier onze talrijke voordelen en terugbetalingen.

Ben je op zoek naar een dokter? Gebruik dan deze handige link van de Orde der Artsen.

Onze Toppers

Interesse in het VNZ?