Op zoek naar een huisarts in jouw gemeente?

Ben je op zoek naar een huisarts in jouw gemeente of de onmiddellijke buurt? Wanneer je een handig overzicht wil van de huisartsen die gevestigd zijn in jouw gemeente, dan kan je terecht op de webstek van de Orde der Artsen. Daar vind je een overzicht, wat bijzonder gemakkelijk is als je gericht op zoek bent naar een huisarts. Je hebt tal van opties om deze up-to-date databank te doorzoeken: op basis van gemeente, op basis van naam of op basis van specialisme. Klik op deze link wanneer je op zoek bent naar een huisarts in jouw buurt. Bij elke huisarts in de lijst staan alle contactgegevens, waaronder het werkadres, vermeld.

Met de webstek van de Orde der Artsen zoek en vind je meteen een huisarts

Elke huisarts die in ons land tijdelijk of definitief geneeskunde wilt beoefenen, is verplicht zich te registreren bij de Orde der Artsen. De Orde heeft dus een perfecte lijst van alle huisartsen en specialisten die in ons land actief zijn. Zij ontsluiten deze informatie via een handige zoekmachine.

Wanneer je op zoek bent naar een huisarts, dan kan je deze databank perfect gebruiken. Zo is het bijzonder eenvoudig om je eigen gemeente of een buurgemeente in te geven. Daarnaast kan je bij specialisme kiezen voor ‘algemene geneeskunde’.

Je krijgt meteen een overzichtslijst, waarbij je voor elke arts ook de contactgegevens ziet. Naast een huisarts kan je in de databank ook gericht op zoek naar een bepaald specialisme, zoals: cardiologie, geriatrie, heelkunde, kindergeneeskunde, …

Zoek je een huisarts die werkt volgens tarieven van het RIZIV?

Wanneer je op zoek was naar een huisarts én deze gevonden hebt, dan is het altijd interessant om te weten of deze al dan niet geconventioneerd is. Dit betekent dat de huisarts de wettelijk vastgelegde tarieven van het Riziv hanteert.

Wanneer je kiest voor een niet-geconventioneerde arts, dan kan deze vrij zijn honorarium bepalen. De wettelijke terugbetaling blijft evenwel begrensd, waardoor je zelf meer zal moeten opleggen. Daarnaast bestaan er nog deels geconventioneerde artsen. Zij gebruiken de Riziv-tarieven alleen op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde locaties, bijvoorbeeld in hun ziekenhuispraktijk.

Wanneer je een bepaalde dokter gevonden hebt, kan je via de website van het Riziv controleren of deze dokter al dan niet geconventioneerd is. Wanneer je zoekt naar een dokter om langs te gaan voor een raadpleging, is dan van groot belang. Geconventioneerde dokters gebruiken de wettelijk vastgelegde tarieven. Ongeconventioneerde dokters zijn vrij om hun honorarium te bepalen. Mogelijk betaal je dus meer.

De link voor de webstek van het Riziv staat in de rubriek ‘Handige toepassingen’ op de webstek van www.vnz.be.

Overtuigd van het VNZ als ziekenfonds? Word vandaag nog lid.

Ontdek hier onze vele voordelen en terugbetalingen.

Ben je op zoek naar een huisarts? Gebruik dan deze handige link van de Orde der Artsen.

Onze Toppers